sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

NORMALLEÞME SÜRECÝNÝ HÝÇE SAYAN CHP LÝDERÝ ÖZEL, ÝKTÝDARI TOPA TUTTU

  •  29 Haziran 2024 Cumartesi 16:06

31 Mart yerel seçimlerinden sonra siyasette atýlan normalleþme adýmlarý sonrasý CHP lideri Özgür Özel, sürecin zarar görmemesi için iktidara yönelik eleþtirilerini yaparken cümlelerini özenle seçiyordu. Ancak Özel, bugün katýldýðý bir çalýþtayda gerek Cumhurbaþkaný Erdoðan’ý gerekse hükümetin ekonomi politikasýný sert bir dille eleþtirdi.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra siyasette atýlan normalleþme adýmlarý sonrasý CHP lideri Özgür Özel, sürecin zarar görmemesi için iktidara yönelik eleþtirilerini yaparken cümlelerini özenle seçiyordu. Ancak Özel, bugün katýldýðý bir çalýþtayda gerek Cumhurbaþkaný Erdoðan'ý gerekse hükümetin ekonomi politikasýný sert bir dille eleþtirdi.

 

Siyasette normalleþme adýmlarýnýn konuþulduðu þu günlerde gerek Cumhurbaþkaný Erdoðan gerekse CHP Genel Baþkaný Özgür Özel, sürecin zarar görmemesi için birbirlerine yönelik eleþtiri yöneltirken dozajý ayarlamaya özen gösteriyor. Ancak bugün partisi tarafýndan düzenlenen Yurt Dýþý Örgütlenme Ýkinci Yüzyýl Vizyonu Çalýþtayý'nda bir konuþma yapan CHP lideri Özel, sürece zarar verecek açýklamalarda bulundu.

"UTANÇ VERÝCÝ BÝR YERE DÜÞMÜÞTÜK"

Mali Eylem Görev Gücü Türkiye'nin kara para aklama ve terörizmin finansmaný ile mücadelede geride kaldýðý için 2021 yýlýnda alýndýðý 'gri listeden çýkarýlmasýný yorumlayan Özel, "Neredeyse birileri çýkacak ve diyecek ki; 'eskiler bilmez, gençler bilmez, eskiden biz gri listedeydik.' Buradan hatýrlatalým. Biz gri listeye 2021 yýlýnda girdik. Biz gri listeye son günlerde hýzla yapýlan bazý kanunu düzenlemeler yapýlmadýðý için girdik. Biz gri listedeydik. Bu çok utanýlacak bir durum. Listede Burkina Faso var, Yemen var, Suriye var, Mali var, Kongo var. Yani bulunduðumuz yer zaten pek çok ülkenin bulunduðu bir yerdi de biz orada bir üst lige falan çýkmadýk. Biz utanç verici bir yere düþmüþtük. Çok gecikmeli olarak ve nihayet ittir kaktýr,hatta bir gece önce 'bakalým siyasi bir kararla bizi orada tutacaklar mý ' gibi tuhaf deðerlendirmelerle yani öz güveni eksik bir þekilde yarým yamalak Burkina Faso'nun olduðu yerden kurtulduk. Ama üç yýldýr bizi orada tutan ve Türkiye'yi bu utançla yüzleþtiren bu iktidardan baþkasý deðildi" ifadelerine yer verdi.

BU SÖZLER ERDOÐAN'A: CÝDDÝYE ALMIYORUZ

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn "Avrupa Birliði'ne tam üyelik stratejik hedefimizdir" sözlerini de eleþtiren Özel, "Erdoðan'ýn uzun süredir aðzýna almadýðý hatta her aldýðýnda bir polemik alaný olarak iç politika malzemesi yaptýðý Avrupa Birliði iliþkilerini yeniden hatýrlamýþ olmasýný önemsiyoruz. Ancak çok da ciddiye almýyoruz" dedi.

ERDOÐAN, "GERÝLÝM SÝYASETÝNÝ BIRAKIN" DEMÝÞTÝ

Cumhurbaþkaný Erdoðan, son parti grubunda yaptýðý konuþmada "Ýstiyoruz ki CHP gerilim siyasetini artýk býraksýn, normalleþsin, milli iradeyle barýþsýn ve bundan da milletimiz ve demokrasimiz kazançlý çýksýn. Diyaloða þans tanýma arzumuz; partimize, hükümetimize ve Cumhur Ýttifakýna yönelik hadsizlikleri kabulleneceðiz manasýna gelmez. Edepli olmamýz, edepsizliðe göz yumacaðýmýz anlamýna asla gelmez. Yumuþak baþlýyýz ama kimse unutmasýn, boynu çekilecek uysal koyun da deðiliz. Þimdi çýkmýþlar, sabah-akþam sürekli 'suç ortaklýðýndan' bahsediyorlar. Suç ortaðý arayanlar, kendilerini fazla yormasýn, nereden geldiðini ve halen nereye gittiðini tam olarak açýklayamadýklarý para kulelerine baksýnlar. Suç ortaðý arayanlar, bize laf söylemeden, bize çamur atmadan evvel, sözde 'kent uzlaþýsýnda' kimlerle yol yürüdüklerini sorgulasýnlar" demiþti.

Paylaþ :
ÖZEL: 25 LÝRANIN ALTINDAKÝ ASGARÝ ÜCRETÝ ASLA KABUL ETMÝYORUZ
CARETTA CARETTALAR MERSÝN KUMSALLARINA YUMURTA BIRAKMAYA BAÞLADI
MERSÝN’DE DENÝZ VE GÜNEÞ FESTÝVALI TAMAMLANDI
SON ANLAR NEFES KESTÝ! A MÝLLÝ TAKIMIMIZ, EURO 2024’TE SON 16’DA

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.