sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

36 BÝN KÝÞÝYE HAYAL SATMIÞLAR!

  •  29 Haziran 2024 Cumartesi 16:00

Ünlü oyuncunun da yer aldýðý suç örgütüyle ilgili inanýlmaz detaylar! 36 bin kiþiye ’hayal’ satmýþlar

Yalova'da otellerde devre mülk ve ücretsiz tatil vaadiyle dolandýrýcýlýk yapan suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda tutuklananlarýn sayýsý 14'e yükseldi. Þüphelilerin 36 bin kiþiden 10 milyar liralýk haksýz kazanç elde ettikleri belirlenirken, devre mülk alýp ucuz tatil yapma hayaliyle dolandýrýlan kiþilerin ancak 5 bin yýlda sadece 1 gün tatil yapabilecekleri hesaplandý. Tutuklananlar arasýnda oyuncu Yusuf Atala da var.

 

Yalova'da, otellerinde, devre mülk ve ücretsiz tatil yapma vaadiyle aðýrladýklarý 36 bin kiþiyi özel eðitim alan kiþilerle ikna edip sözleþme imzalatarak 10 milyar liradan fazla dolandýrdýðý öne sürülen suç örgütüne yönelik düzenlenen iki ayrý operasyonda tutuklananlarýn sayýsý 14'e yükseldi. Soruþturma kapsamýnda, maðdur olan her bir kiþinin 5 bin yýlda sadece 1 gün tatil yapabileceði hesaplanýrken, suç örgütünden ayrýlarak bir baþka suç örgütü kuran kiþilerin de kimlik ve telefon bilgilerini alarak vatandaþlarý arayýp, 'Sizi dolandýrdýlar. Biz maðduriyetinizi gidereceðiz" diyerek dolandýklarý ortaya çýktý.

Yapýlan ihbarlarý deðerlendiren Yalova Emniyet Müdürlüðü, Cumhuriyet Baþsavcýlýðý'ndan alýnan izin sonrasý, Termal ilçesinde bulunan turistik bir otel ve tesislerinin, iletiþime geçtikleri kiþileri buraya, ücretsiz tatil vaadiyle davet edip kendilerini özel eðitim almýþ kiþiler ile ikna ederek, psikolojik baský da uygulayýp, devre mülk hissesi satma vaadiyle sözleþme imzalatýp dolandýrdýðýný tespit etti. Yapýlan teknik ve fiziki takip sonrasý10 Haziran günü, 30 þüphelinin yakalanmasý için Yalova Merkezli, Ýstanbul, Aydýn, Adana ve Kütahya'da eþ zamanlý operasyon düzenlendi. Yapýlan baskýnda 29 kiþi gözaltýna alýndý. Sorgularýndan sonra adliyeye çýkartýlan þüphelilerden, çýkar amaçlý suç örgütünün lideri olmakla suçlanan Orhan Karaderili, eþi Elvan Karaderili ve þirketin CEO'su Tevfik Murat Talas ve reklamlarda oyuncu olarak rol alan oyuncu Yusuf Atala'nýn da aralarýnda bulunduðu 11 kiþi tutuklanýrken, 16 kiþi adli kontrol,2 kiþi de savcýlýk tarafýndan serbest býrakýldý. Gerçekleþtirilen ikinci operasyonda ise gözaltýna alýnan 10 kiþiden 3'ü tutuklanýrken 7 kiþi ise adli kontrol þartýyla serbest kaldý.

EN AZ 36 BÝN KÝÞÝYÝ 10 MÝLYAR LÝRA DOLANDIRDILAR

Daha önce yapýlan þikayetlerde takipsizlik kararý verilen suç duyurularýnýn tekrar incelendiði soruþturmada ilginç bilgilere ulaþýldý. Þüphelilerin, devre mülk ve ucuz tatil için tesislerinde aðýrladýklarý kiþileri, özel eðitim alan kiþiler tarafýndan ikna edip sözleþme imzalatýldýðý belirlendi. Bu zamana kadar aralarýnda hakimler, savcýlar, üst düzey bürokratlarýn da bulunduðu en az 36 bin kiþiden 10 milyar liralýk haksýz kazanç elde ettikleri ortaya çýktý.

5 BÝN YILDA SADECE 1 GÜN TATÝL

Yalova Cumhuriyet Baþsavcýlýðý ve Emniyet Müdürlüðü'nün ortaklaþa sürdürdüðü soruþturmada, devre mülk alýp ucuz tatil yapma hayaliyle dolandýrýlan kiþilerin ancak 5 bin yýlda sadece 1 gün tatil yapabilecekleri hesaplandý. Dolandýrýcýlarýn elde ettikleri paralarý aktardýklarý baþka þirketler ve kiþilerin hesap hareketleri de özel olarak inceleniyor. Bu kiþilerin hesaplarýna el konulup þirketlerine ise kayyum atanmasý için baþvuruda bulunuldu.

MAÐDURLARI KURTARMA VAADÝ ÝLE BÝRKEZ DAHA DOLANDIRDILAR

Bu arada, soruþturma kapsamýnda oluþturulan suç örgütünden ayrýlýrken dolandýrýlan kiþilerin cep telefonu ve kimlik bilgilerini alan kiþilerin, maðdur olanlarý teker teker arayýp, 'Sizi dolandýrdýlar. Biz biliyoruz. Yaþadýklarýnýzýn farkýndayýz. Paranýzý fazlasýyla alýp size vereceðiz" diyerek bu kiþilerden para alýp dolandýrdýklarý ortaya çýktý. Soruþturma kapsamýnda Yalova Polisinin bu kiþileri de gözaltýna aldýðý belirtildi.

ÞÝKAYETLER ÜZERÝNE KURULAN TÜKETÝCÝ MAHKEMESÝ ÝHTÝYACA CEVAP VEREMÝYOR

Yalova'da, fazla þikayet olmadýðý için dolandýrýcýlýkla ilgili davalarýn bakýldýðý Hukuk Mahkemesi, devre mülk ve ucuz tatil olayý sonrasý þikayetlerin artmasý üzerine ihtiyaca cevap veremeyince adliyeye ilk kez Tüketici Mahkemesi kuruldu. Artan baþvurular sonrasý Tüketici Mahkemesi de yetersiz kalýnca yeni Tüketici Mahkemelerinin açýlmasý için talepte bulunulduðu öðrenildi.

 

Paylaþ :
ÖZEL: 25 LÝRANIN ALTINDAKÝ ASGARÝ ÜCRETÝ ASLA KABUL ETMÝYORUZ
CARETTA CARETTALAR MERSÝN KUMSALLARINA YUMURTA BIRAKMAYA BAÞLADI
MERSÝN’DE DENÝZ VE GÜNEÞ FESTÝVALI TAMAMLANDI
SON ANLAR NEFES KESTÝ! A MÝLLÝ TAKIMIMIZ, EURO 2024’TE SON 16’DA

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.