sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KUYUMCULAR GURBETÇÝLERÝ BEKLÝYOR

  •  29 Haziran 2024 Cumartesi 10:27

Trabzonlu kuyumcular, Temmuz ayýnýn geliþi ile birlikte özellikle yurt dýþýndan gelmesi beklenen gurbetçilerin sektöre canlýlýk kazandýracaðýna inanýyor.

Trabzonlu kuyumcular, Temmuz ayýnýn geliþi ile birlikte özellikle yurt dýþýndan gelmesi beklenen gurbetçilerin sektöre canlýlýk kazandýracaðýna inanýyor.

Özellikle gurbetçilerin gelmesiyle birlikte iþlerinin daha yoðun geçeceðini belirten kuyumcular, düðün sezonunun baþlamasý ile iþlerinin açýlacaðýný düþünüyor.

Trabzon’daki kuyumculardan Levent Çelikoðlu, Temmuz ayýnda gurbetçilerin gelmesiyle birlikte piyasada hareketlilik olacaðýný tahmin ettiklerini belirterek "Bizim sektörde yazlarý genelde hareketli geçer. Çünkü düðün mevsimi baþlar ve yurt dýþýndan gurbetçi akýný olur. Kurban Bayramý sonrasý biraz bir durgunluk var. Bu durgunluðun da Temmuz ayýnýn baþlamasý ile birlikte sona ereceðini tahmin ediyoruz" dedi.

Kuyumculardan Zekeriya Tonyalý da dünyadaki ekonomik dengelerden dolayý bu sene çok farklý bir þey beklemediklerini belirterek iþlerdeki hareketlenmenin 15 Temmuz sonrasý baþlayacaðýný söyledi.

Dünyada geliþen olaylardan dolayý altýnýn etkilendiðini kaydeden Tonyalý, “Beklentimiz yüksek ama dünyadaki ekonomik dengelere bakýlýrsa bu sene çok farklý çok özel bir þey beklemiyoruz. Yurt dýþýndan gelecek olan vatandaþlarýmýz düðünlerde taký takmak için ellerinden geleni yapacaklar ama tam anlamýyla henüz tatil baþlamadý. Temmuzun 15’inden sonra bir þeyler olmasýný bekliyoruz. Genelde Trabzon hasýr bileziði, Trabzon burmasý bunlarýn yaný sýra Reþat beþliði daha çok tercih ediliyor yöre insanýmýzýn en çok sevdiði takýlar bunlar. Dünyada olan olaylardan dolayý altýn çok etkileniyor. Dolarýn yükselmesi ONS’un düþmesini tetikliyor þu anda bir ay öncesine bakýlýrsa altýnda 200-250 TL’lik düþüþ var. Bu demek deðil ki? Bu hep böyle gidecek. Tahminimiz yýlsonu ya da daha erken 3 bin TL ve üzerinde olabilir. Yatýrým yapanlara 24 gram altýný tavsiye ediyoruz çünkü alýþla satýþ arasýndaki fark az” diye konuþtu.

Paylaþ :
ÖZEL: 25 LÝRANIN ALTINDAKÝ ASGARÝ ÜCRETÝ ASLA KABUL ETMÝYORUZ
CARETTA CARETTALAR MERSÝN KUMSALLARINA YUMURTA BIRAKMAYA BAÞLADI
MERSÝN’DE DENÝZ VE GÜNEÞ FESTÝVALI TAMAMLANDI
SON ANLAR NEFES KESTÝ! A MÝLLÝ TAKIMIMIZ, EURO 2024’TE SON 16’DA

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.