sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KABÝNE’DEKÝ 3 ÝSÝM DAHA GÖREVÝNDEN AYRILACAÐI KONUÞULMAYA BAÞLANDI.

  •  29 Haziran 2024 Cumartesi 09:26

Saðlýk Bakaný Fahrettin Koca’nýn Cumhurbaþkaný Erdoðan’a istifasýný sunduðu iddialarý henüz doðrulanmazken, Kabine’deki 3 ismin daha görevinden ayrýlacaðý konuþulmaya baþlandý.

Saðlýk Bakaný Fahrettin Koca'nýn Cumhurbaþkaný Erdoðan'a istifasýný sunduðu iddialarý henüz doðrulanmazken, Kabine'deki 3 ismin daha görevinden ayrýlacaðý konuþulmaya baþlandý. Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin, Adalet Bakaný Yýlmaz Tunç ile Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Vedat Iþýkhan'ýn da görevlerini býrakacaðý öne sürüldü.

 

Saðlýk Bakaný Fahrettin Koca gibi Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin'in de Cumhurbaþkaný Erdoðan'a istifasýný sunduðu iddialarý Ankara koridorlarýnda konuþulmaya baþlandý.

KABÝNE'DEKÝ DEÐÝÞÝKLÝK BAKAN KOCA'YLA SINIRLI KALMAYACAK

Saðlýk Bakaný Fahrettin Koca'nýn Cumhurbaþkaný Erdoðan'a istifasýný sunduðuna yönelik dedikodular Ankara'nýn gündemine bomba gibi düþtü. Bakan Koca þu ana kadar iddialarý yalanlamadý.

"YUSUF TEKÝN DE ÝSTÝFASINI SUNDU" ÝDDÝASI

Saðlýk Bakaný Koca'nýn yaný sýra Kabine'deki bir ismin daha görevinden ayrýlacaðý iddia edildi. Kulislere yansýyan bilgiye göre Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin'in de Cumhurbaþkaný Erdoðan'a istifasýný sunduðu öne sürüldü.

 

ATATÜRKÇÜ DÜÞÜNCE DERNEÐÝ'NDEN YUSUF TEKÝN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Atatürkçü Düþünce Derneði (ADD) 340 þubesi ile Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin hakkýnda suç duyurusunda bulundu. ADD'den yapýlan yazýlý açýklamada "Türkiye Yüzyýlý Maarif Modeli" programýnýn iptali için Danýþtay'a dava açýldýðý belirtildi.

DANIÞTAY'A DAVA AÇILDI

Atatürkçü Düþünce Derneði'nden yapýlan yazýlý açýklamada þu ifadelere yer verildi: "Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin tarafýndan tanýtýlan ve 27.06.2024 tarihinde onaylanan yürürlüðe giren "Türkiye Yüzyýlý Maarif Modeli" isimli eðitim programýnýn Türkiye Cumhuriyeti anayasasýnýn 42. Maddesinde 3. Fýkrasýnda belirtilen "Eðitim Öðretim, Atatürk ilkeleri ve inkýlaplarý doðrultusunda çaðdaþ, bilim ve eðitim esaslarýna göre Devletin gözetimi ve denetimi altýnda yapýlýr"' hükmüne aykýrý olarak yürürlüðe koyan Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin hakkýnda Atatürkçü Düþünce Derneði Genel Merkezi tarafýndan, 20.06.2024 tarihinde Cumhuriyet Savcýlýðý'na suç duyurusunda bulunulmuþ ve akabinde "Eðitim programýnýn" iptali için 24.06.2024 tarihinde Danýþtay'a dava açýlmýþtýr.

Ayrýca, Atatürkçü Düþünce Derneði Genel Merkezimize baðlý 340 þube ve üyeleri 28.06.2024 tarihinde bulunduklarý Ýl ve Ýlçelerdeki Cumhuriyet Baþsavcýlýklarýna Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin hakkýnda basýn açýklamasý ve suç duyurusunda bulunmuþlardýr."

YILMAZ TUNÇ VE VEDAT IÞIKHAN DA ÝSTÝFA EDECEK

Öte yandan Kabine'deki deðiþiklikler bununla sýnýrlý kalmayacak. Adalet Bakaný Yýlmaz Tunç ile Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Vedat Iþýkhan'ýn da deðiþeceði iddia edildi.

Paylaþ :
ÖZEL: 25 LÝRANIN ALTINDAKÝ ASGARÝ ÜCRETÝ ASLA KABUL ETMÝYORUZ
CARETTA CARETTALAR MERSÝN KUMSALLARINA YUMURTA BIRAKMAYA BAÞLADI
MERSÝN’DE DENÝZ VE GÜNEÞ FESTÝVALI TAMAMLANDI
SON ANLAR NEFES KESTÝ! A MÝLLÝ TAKIMIMIZ, EURO 2024’TE SON 16’DA

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.