sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

LGS’NÝN ALTIN ÇOCUÐU BÝRÝNCÝLÝÐÝNÝ TOROSLARIN ETEÐÝNDE ÖÐRENDÝ

  •  29 Haziran 2024 Cumartesi 09:16

Mersin Erdemli’de yaþayan Mehmet Ýlvan, stresten uzak hazýrlandýðý Liselere Geçiþ Sistemi (LGS) sýnavýnda, tüm sorularý doðru cevaplayýp 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasýna girdi. Ýlvan, birinciliðini Toros daðlarýnýn eteðinde 1500 rakýmlý Tozlu Yaylasýnda öðrendi.

Mersin Erdemli’de yaþayan Mehmet Ýlvan, stresten uzak hazýrlandýðý Liselere Geçiþ Sistemi (LGS) sýnavýnda, tüm sorularý doðru cevaplayýp 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasýna girdi. Ýlvan, birinciliðini Toros daðlarýnýn eteðinde 1500 rakýmlý Tozlu Yaylasýnda öðrendi.

 

2 Haziran’da yapýlan Liselere Geçiþ Sisteminin sonuçlarý Milli Eðitim Bakanlýðý tarafýndan açýklandý. Sýnavdaki tüm sorularý doðru cevaplayan Erdemli Þehit Öðretmen Hacý Ömer Serin Ortaokulu 8-F sýnýfý öðrencisi Ýlvan, 500 tam puan aldý. Ýlvan, Türkiye birincisi olduðunu Toros daðlarýnýn eteðinde 1500 rakýmlý Tozlu Yaylasýnda öðrendi. Ýlvan’ý ilk tebrik edenden ise Erdemli Belediye Baþkaný Mustafa Kara ve eþi Derya Kara oldu. Baþkan Kara, ayný zamanda Erdemli Belediyesi Kurs Merkezi öðrencisi Türkiye birincisi Ýlvan’ý cumhuriyet altýný ile ödüllendirdi.

 

 

 

"Günlük 100 soru çözüyordum"

 

Ýlk baþlarda derslere çok yüklenmediðini, soru çözerek ilerlediðini belirten Mehmet Ýlvan, "Günlük 100 soru çözüyordum. Genellikle paragraf sorularý çözdüm zor olacaðýný biliyordum. Türkçe’ye de çok aðýrlýk verdim ilk baþta. Birinci dönemin ortalarýna doðru deneme sýnavlarýna baþladýk. Sorularýnýn üzerine soru koyarak devam ettim. Daha çok fen ve Türkçe’ye aðýrlýk verdim. Daha önceden matematik temelim vardý. Arada sayfa açýp test çözüyordum. En son hafta 4 tane deneme sýnavýna girdiðim oldu. Sabah, öðlen, ikindi, akþam. Ama ondan sonra hiç test çözmedim" dedi.

 

 

 

"Telefonumu kullandým, tuþlu telefona geçmedim, stres yapmadým"

 

Stresten uzak kaldýðýný, ailesinin de bu konuda destek olduðunu anlatan Ýlvan, "Stres yapmadým video da izledim. Telefonumu kullandým, tuþlu telefona geçmedim. Sosyal medyam yoktu ama youtube kullanýyordum, izliyordum. Ders videosu izliyordum, normal video da izliyordum. Çok stres yapmadým yani. Ful yapacaðýmý düþünmüyordum. Ama kesinlikle 490 üzeri bekliyordum. Ankara Fen veya gelirse Ýstanbul düþünüyordum. Ful olunca Ýstanbul düþünüyorum. Ýstanbul Erkek Lisesi veya Kabataþ Erkek Lisesi’ni düþünüyorum. Ailem yüklenmedi, hiçbir zaman sen yapamazsýn demediler. Veya yapamazsan böyle olur, þöyle olur demediler. Sen yaparsýn, çok iyi yapamazsan da sen bir yere yine gidersin dediler. Ben de öyle yaptým, ailem yüklenmeyince de stres yapmadým" diye konuþtu.

 

 

 

"Mehmet rahattý, biz ona baský hissettirmedik’

 

Baba Mustafa Ýlvan da, "Zorlamadýk, kendi rahat bir programý vardý çalýþtý. Bizde destekledik. Eksik olduðu dersler olsun, diðer konular olsun yardýmcý olduk. Mehmet rahattý, biz ona baský hissettirmedik. Ýyi bir sonuç aldý, denemelerde fena deðildi. Okul idarecileri olsun, öðretmenler olsun, rehberlik olsun gereken desteði verdiler" ifadelerini kullandý.

 

Anne Sümeyye Ýlvan ise "Oðluma güveniyordum. Tam puan çekeceðine inanýyordum. Hiç bir þekilde sýnav baskýsý yapmadým, yaptýrmadým" þeklinde konuþtu.

 

Erdemli Belediye Baþkaný Mustafa Kara’da eþi Derya Kara ile birlikte, Türkiye birincisi Mehmet Ýlvan’ý 1500 rakýmlý Tozlu Yaylasý’ndaki evinde ziyaret ederek cumhuriyet altýný ile ödüllendirdi.

 

Baþkan Kara, "Mehmet’i tebrik ediyoruz. Erdemlimizin gururu oldu. Gelecekteki hayatýnda baþarýlarla gururlanacaðýz Ýnþallah" diyerek hediyesini takdim etti.

Paylaþ :
ÖZEL: 25 LÝRANIN ALTINDAKÝ ASGARÝ ÜCRETÝ ASLA KABUL ETMÝYORUZ
CARETTA CARETTALAR MERSÝN KUMSALLARINA YUMURTA BIRAKMAYA BAÞLADI
MERSÝN’DE DENÝZ VE GÜNEÞ FESTÝVALI TAMAMLANDI
SON ANLAR NEFES KESTÝ! A MÝLLÝ TAKIMIMIZ, EURO 2024’TE SON 16’DA

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.