sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TÜRK AVUKAT TESLA’YA DAVA AÇIYOR

  •  27 Haziran 2024 Perþembe 17:24

Bayram tatili için gittiði yurt dýþý tatilinde kiraladýðý otomobilde kaza yapan Ýzmirli Avukat, araçtaki teknik sorun nedeniyle duramadýklarýný ve kaza yaptýklarýný söyleyerek TESLA firmasý hakkýnda suç duyurusunda bulunacak.

Bayram tatili için gittiði yurt dýþý tatilinde kiraladýðý otomobilde kaza yapan Ýzmirli Avukat, araçtaki teknik sorun nedeniyle duramadýklarýný ve kaza yaptýklarýný söyleyerek TESLA firmasý hakkýnda suç duyurusunda bulunacak.

Ýzmirli avukat Çaðatay Korhan Tokgöz (54), eþi ve 17 yaþýndaki kýzýyla birlikte bayram tatili için gittiði yurt dýþý gezisinde TESLA marka elektrikli otomobil kiraladý. Ýsviçre Basel Havalimaný’nda kiraladýklarý araçla Fransa’ya varan Tokgöz, Colmar þehrinde bulunan bir hediyelik eþya dükkanýný görünce yavaþlayýp durmak istedi. Bir anda direksiyonun kilitlendiði öne sürülen araç, frene basýldýkça daha da hýzlandý; önce makete daha sonra da park haindeki araçlara ve en son dükkanýn duvarýna çarparak durabildi. Araç içerisinde sýkýþan, kapý kolu olmadýðý için araçtan dýþarý da çýkamayan Tokgöz ailesi, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafýndan araçtan çýkartýldý. Meydana gelen kazada aracý kullanan Çaðatay Korhan Tokgöz’ün omurgasýnda kýrýk meydana gelirken, araçta bulunan eþi ve kýzý kazayý yara almadan atlattý. Meydana gelen kaza, çevredeki bir güvenlik kamerasý tarafýndan da görüntülendi.

Korku dolu anlarý anlattý

Bu tarz elektronik araçlarýn karþýsýnda bir engel fark ettiðinde yavaþlamaya hatta durmaya programlý olduðuna, ancak bindikleri TESLA’nýn daha da hýzlanmasý sonucu kaza geçirdiklerini söyleyen Ýzmirli hukukçu, yaþadýðý korku dolu anlarý anlattý. Avukat Çaðatay Korhan Tokgöz, "Bayram tatili için yurt dýþýna gitmiþtik. Ýsviçre’nin Basel Havalimaný’nda bir araç kiraladýk. Ben aslýnda baþka bir araç kiralamýþtým ancak ellerinde yokmuþ. Bu meþhur olan TESLA marka araçtan bol miktarda olduðunu ondan vermek istediklerini söylerler. Biz de kiraladýk. Tatilimize baþladýk; her þey çok güzeldi. 14 Haziran günü Colmar þehrindeki meþhur hediyelik eþya dükkanýný gördük. Aracý park etmek için hýzýmý düþürdüðüm anda araba bir anda kontrolden çýktý. Frene bastýðýmda durmadý. Maðazanýn betondan kurabiye heykeline çarptýk ve sonra araç hýzlanmaya devam etti. Onun önünde bir araba vardý, ona çarptý durmadý. En son artýk oradaki maðazanýn kolonuna çarparak durduk. Bütün airbagler patladý ve bu þekilde maalesef bir kaza gerçekleþti" Araçta 17 yaþýndaki kýzým vardý, eþim vardý, þükür onlarda bir þey yok ama benim omurgada bir kýrýk var. Kýrýðýn kaynamasý için 3 ay korse takacaðým" dedi.

"Bir yangýn da olabilirdi; araç içinden çýkamadýk"

Markanýn ürettiði araçlarda güvenlik zafiyeti olduðundan bahseden Tokgöz, araçtan dýþarý çýkabilmek için kaza sonrasý hiç bir þey yapýlamadýðýnýn altýný çizerek, "Normalde bir kaza gerçekleþtirdiði zaman can havli ile ilk önce araçtan dýþarý çýkmak istersiniz, kapýnýn kolunu açmak istersiniz. Ama bu arabanýn kapý kolu yok. Enteresan bir þekilde düðme yapýlmýþ baþka bir yerde. Bu da bir sýkýntý. Ben o kapý kolunu bulup açana kadar da bir zaman geçti. Ýçeride bir yangýn olabilirdi, daha acil bir þey olabilirdi, hayati bir durum meydana gelebilirdi. Benim gördüðüm manevi bir zarar var. Maddi zararlar zaten kiralýk araç olduðu için sigorta þirketi tarafýndan halloluyor. Þimdi hepimiz trafikteyiz ve sonucu çok daha aðýr olabilirdi" açýklamasýnda bulundu.

"Hukuk mücadelesini baþlatacaðým"

Araçtaki güvenlik sorununun giderilmesi için hukuk mücadelesi baþlatacaðýný söyleyen Tokgöz, "Trafikte olan bu tür araçlarýn üst düzey güvenlik sorunlarýnýn halledilmiþ olmasý, hiçbir güvenlik sorunun olmamasý lazým. Bunun için bir hukuki mücadele yapmak gerekiyor. Yani bu araç Türkiye’de, Avrupa’da her yerde satýlýyorsa böyle bir riskin sýfýr olmasý lazým. Bu binde bir, on binde bir de olsa risktir; güvenlik riskidir. Böyle bir güvenlik riskinin olmamasý ve bertaraf edilmesi gerekir. Paris’te 12 kiþinin ölümüyle sonuçlanmýþ bir kaza meydana gelmiþ daha önce. Bu güvenlik sorununun giderilmesi için ben de bir mücadele baþlatacaðým" diye konuþtu.

Paylaþ :
EN DÜÞÜK EMEKLÝ MAAÞI NE KADAR OLACAK? ÝÞTE ÜZERÝNDE DURULAN 4 FORMÜL
CARETTA CARETTALAR MERSÝN KUMSALLARINA YUMURTA BIRAKMAYA BAÞLADI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
SON ANLAR NEFES KESTÝ! A MÝLLÝ TAKIMIMIZ, EURO 2024’TE SON 16’DA

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.