sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SPORCULAR MANZARA EÞLÝÐÝNDE KOÞTU

  •  27 Haziran 2024 Perþembe 08:55

Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin düzenlediði ’Tarsus Dað Koþusu’ etkinliðinde, sporcular eþsiz manzaralar eþliðinde mücadele etti.

Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin düzenlediði ’Tarsus Dað Koþusu’ etkinliðinde, sporcular eþsiz manzaralar eþliðinde mücadele etti.

 

Mersin’i bir spor kenti haline getiren Büyükþehir Belediyesi, ilk defa düzenlenen ‘Tarsus Dað Koþusu’ ile sporseverlerin gönlünü fethetti. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baþkanlýðý koordinesinde ’Patikayý Keþfet, Zirveye Yerleþ’ sloganlarýyla düzenlenen koþu, Tarsus’un Ýncirlikuyu mevkinde bulunan baraj gölünün kenarýnda gerçekleþtirildi. Farklý illerden sporcularýn da yer aldýðý koþu gençler ve yetiþkinler olmak üzere 2 kategoride arasýnda düzenlendi. Eþsiz manzaralar eþliðinde gerçekleþen organizasyonda, yetiþkin kadýnlar kategorisinde Senem Eser birinci, Kader Þimþek ikinci, Þükran Ayaz üçüncü olurken, yetiþkin erkekler kategorisinde Mervan Haykýr birinciliði, Ümran Bulut ikinciliði, Hasan Turgut da üçüncülüðü elde etti. Genç kýzlar kategorisinde ise Zeynep Ertaþ birinci, Nergis Deyan ikinci, Cansu Kayaalp üçüncü olurken, genç erkekler kategorisinde Hasan Aydýn birinci, Ali Býçakçý ikinci, Mesut Kalkan ise üçüncü oldu.

 

 

 

“Mersin’in saklý kalmýþ güzelliklerini, sporla ortaya çýkartýyoruz”

 

Büyükþehir Belediyesi Genel Sekreter Yardýmcýsý Serdal Gökayaz, organizasyonun amacýnýn kentin saklý kalmýþ güzelliklerini gözler önüne çýkartmak olduðunu söyledi. Mersin ve Tarsus’un birçok güzellik barýndýrdýðýný dile getiren Gökayaz, "Mersin’in saklý kalmýþ güzelliklerini, sporla ortaya çýkartýyoruz. Ovamýzýn güzellikleri kadar, dað köylerimizin de farklý güzellikleri var. Biz bir taraftan da bunlarý göstermek istedik. Bundan sonraki süreçte farklý ve yeni parkurlarla bunu desteklemek istiyoruz. Çünkü Mersin’in, Tarsus’un ve diðer ilçelerimizin saklý kalmýþ birçok güzelliði var. Bu güzellikleri sporla birleþtirerek, güzel çalýþmalar yapmaya devam etmek istiyoruz" dedi.

 

Sporcular, manzaradan ve parkurdan memnun

 

Yetiþkin kadýnlar kategorisinde birinci olan Senem Eser, 27 yýldýr atletizmle ilgilendiðini söyledi. Dað koþusunun zor olduðunu aktaran Eser, "Biraz zor ama büyük erkeklerle beraber çýktýk ve kendimi denemiþ oldum. Mersin Büyükþehir Belediyesi’nden, ilerleyen zamanlarda yine böyle güzel organizasyonlar bekliyoruz. Parkur da ilgi de çok iyiydi" diye konuþtu. Yetiþkin erkekler kategorisinde birinci olan Mervan Haykýr da emeklerinin karþýlýðýný aldýðýný ifade ederek, "Parkur güzeldi. Barajýn kenarýnda koþtuk, Mersin’in güzelliklerini gördük" dedi. Haykýr, bundan sonraki yarýþmalara da katýlmak istediðini belirtti.

 

Genç kýzlar kategorisinde birinci olan Zeynep Ertaþ ise parkuru çok beðendiðini dile getirerek, "Birinci gelerek ailemi gururlandýrdýðým için mutluyum. Mersin’e ilk defa geldim, çok güzel bir þehir” ifadelerine yer verdi. Genç erkekler kategorisinde birinci olan Hasan Aydýn da sýcaða ve neme raðmen parkurun güzel olduðunu ifade etti. Aydýn, "Bu birinciliðimi anneme hediye ediyorum. Her zorlu þartta bana destek çýktý, ona teþekkür ederim” diye konuþtu.

 

Ýncirlikuyu Mahallesi Muhtarý Hakan Yýlmaz da etkinliðin, Tarsus’un ve köylerinin tanýtýlmasý açýsýndan önemli bir organizasyon olduðunu kaydetti.

Paylaþ :
EN DÜÞÜK EMEKLÝ MAAÞI NE KADAR OLACAK? ÝÞTE ÜZERÝNDE DURULAN 4 FORMÜL
CARETTA CARETTALAR MERSÝN KUMSALLARINA YUMURTA BIRAKMAYA BAÞLADI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
SON ANLAR NEFES KESTÝ! A MÝLLÝ TAKIMIMIZ, EURO 2024’TE SON 16’DA

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.