sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

EN DÜÞÜK EMEKLÝ MAAÞI NE KADAR OLACAK? ÝÞTE ÜZERÝNDE DURULAN 4 FORMÜL

  •  22 Haziran 2024 Cumartesi 13:23

Uzun bayram tatilinin ardýndan kamuoyunun en önemli gündem baþlýklarýndan biri temmuz ayýnda zamlanacak emekli aylýklarý olacak.

Uzun bayram tatilinin ardýndan kamuoyunun en önemli gündem baþlýklarýndan biri temmuz ayýnda zamlanacak emekli aylýklarý olacak. Emekliler kök aylýklarýn artýrýlmasýný ve taban aylýklarýn yukarý çekilmesini bekliyor. Kamuoyunda da yapýlacak zam için 4 formül dillendiriliyor.
Emekli temmuz zammý için yeni hesaplamalar gündeme geliyor. Kök maaþý, en düþük emekli maaþý altýndaki emeklilerin sýfýr zam almalarýný önlemek için seyyanen zam formülü masada bulunuyor. Böylece kök aylýklar belli bir seviyeye çýkartýlýp ardýndan temmuz artýþý yapýlabilecek. Emekliye zam düzenlemesi için nihai rakamlar 6 aylýk enflasyonun kesinleþmesi sonrasý belli olacak. SSK ve Bað-Kur emeklileri 6 aylýk enflasyon oranýnda, memur emeklileri ise enflasyonun yüzde 15'i aþan bölümü kadar fark alacak.
BÝRÝNCÝ FORMÜL
SSK ve Bað-Kur emeklileri için halen 10 bin TL olan en düþük aylýða enflasyon farkýnýn üzerine bir artýþ yapýlmadýðý takdirde, kök aylýklarý 6 bin - 8 bin TL bandýnda olan bu kesim, ara zam döneminde devlet katkýsýyla 10 bin lira almaya devam edecek, aylýklarýna enflasyon zammý yansýmayacak. Ara zam döneminde taban maaþýn yeniden belirlenmesi talepler arasýnda.

ÝKÝNCÝ FORMÜL
Beklenti, Hazine katkýsýyla kök aylýklar deðiþmeksizin 13-15 bin lira arasýnda bir yeni taban maaþýn belirleneceði yönünde. Dillendirilen bir diðer formül ise kök aylýklarýn yükseltilerek 10 bin liraya çekilmesi.

ÜÇÜNCÜ FORMÜL
Temmuzda memur emeklilerinin aylýklarýnda da refah payý beklentisi var. Yýlbaþýnda SSK ve Bað-Kur emeklilerinin zamlarýnýn memur emeklileriyle eþitlenmesi nedeniyle, temmuzda emekli memurun zam oranlarýnýn geride kalmasý öngörülüyor.

DÖRDÜNCÜ FORMÜL
Burada da bütün emeklilerin zamlarýnýn eþitlenmesi yönünde talep bulunuyor. Ancak þu anda emekliler için netleþen herhangi bir formül bulunmadýðý, eðer bayram izninin dönüþünde yeni bir geliþme olmazsa, emekli aylýklarýnýn enflasyon oranýnda zamlanmasýnýn beklendiði belirtiliyor.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Öðrenciler okul bahçesinde zeytin topladý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Hatayspor, Trabzonspor maçýna hazýrlanýyor

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.