sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AK PARTÝDE DEÐÝÞÝM SÜRECÝ BAÞLIYOR!

  •  22 Haziran 2024 Cumartesi 13:00

AK Parti’de deðiþim süreci baþlýyor! Önümüzdeki günlerde istifalar peþ peþe gelecek

31 Mart yerel seçimlerinden istediði sonucu alamayan AK Parti'de deðiþimin tabandan tavana doðru ilerlemesi bekleniyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde birçok teþkilatýn istifasý istenilecek. Hatta yerlerine getirilecek isimler için bile çalýþmalar baþladý.

 

Yerel seçimlerde beklediði sonucu alamayan Ak Parti'de teþkilatlardan baþlayan deðiþim süreci önümüzdeki günlerde hýz kazanacak. Seçimde sonra Rize, Adýyaman ve Batman il yönetimi deðiþmiþti. Bu sayýnýn daha da artmasý bekleniyor. Çok sayýda teþkilatýn istifasý istenilecek.

KONGRE 2025 YILI ÝÇERÝSÝNDE YAPILACAK

Ak Parti yönetimi, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn talimatý ile kongre takvimi ile ilgili alternatifli formüller hazýrlamýþtý. Kongrenin 2025 yýlý içinde yapýlmasýnýn daha doðru olacaðý sonucuna varýlmýþ, ancak bu süre içinde il ve ilçe baþkanlarýndan baþlayarak deðiþim sürecinin baþlatýlmasý kararlaþtýrýlmýþtý.

DEÐÝÞÝM TEÞKÝLATLARDAN BAÞLAYACAK

Cumhurbaþkaný Erdoðan, yerel seçimlerden sonra katýldýðý parti toplantýlarýnda 'Bayrak deðiþimine' gidileceðini açýklamasýnda raðmen, þu ana kadar parti üst yönetimine iliþkin herhangi bir adým atmadý. Erdoðan'ýn, parti üst yönetimi yerine, deðiþim sürecini teþkilatlardan baþlatýlmasý görüþünde olduðu belirtiliyor.

TEÞKÝLATLARIN CANLI TUTULMASI AMAÇLANIYOR

Bu kapsamda, bayramdan önce genel merkezin talimatý ile Rize, Adýyaman ve Batman il baþkanlarý istifa etmiþti. Önümüzdeki günlerde hýz kazanacak deðiþim sürecinin teþkilatlardan baþlanmasýna parti içinde itiraz edenler de bulunuyor. Ancak, il ve ilçe bazýnda deðerlendirmeleri tamamlama aþamasýna gelen AK Parti yönetimi, deðiþimin tabandan tavana doðru ilerlemesinin teþkilatlarý canlý tutacaðý görüþünde.

ERDOÐAN'IN SÖZÜ REHBER OLDU

Erdoðan'ýn, "Seçmenden geçer not alamayan bizim takdirimize de mazhar olamaz" þeklindeki açýklamasýný hatýrlatan AK Parti kurmaylarý, özellikle seçim kaybedilen illerde kapsamlý bir deðiþimin kapýda olduðunu kaydetti.

YENÝ ÝSÝMLER ÝÇÝN ÇALIÞMALAR BAÞLADI

Türkiye Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre kongreye kadar, teþkilatlardaki yenilenme sürecini tamamlamayý hedefleyen AK Parti yönetimi, istifa ettirilecek il ve ilçe baþkanlarýnýn yerlerine atanacak isimler için de detaylý bir çalýþma yapýyor. Erdoðan'ýn da teþkilatlara getirilecek yeni isimler hakkýnda 'güvendiði isimlerle ve fikrine önem verdiði yakýn dostlarý' ile bizzat deðerlendirme yaptýðý ifade ediliyor.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Öðrenciler okul bahçesinde zeytin topladý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Hatayspor, Trabzonspor maçýna hazýrlanýyor

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.