sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE ÞAMPÝYON FENERBAHÇE

  •  13 Haziran 2024 Perþembe 08:40

Fenerbahçe Beko, evinde karþýlaþtýðý A. Efes’i uzatmalar sonucu 80-72’lik skorla maðlup ederek seride durumu 3-1’e getirdi ve þampiyon oldu.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-Off Final Serisi dördüncü maçýnda Fenerbahçe Beko, evinde karþýlaþtýðý A. Efes’i uzatmalar sonucu 80-72’lik skorla maðlup ederek seride durumu 3-1’e getirdi ve þampiyon oldu.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-Off Final Serisi dördüncü maçýnda Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda A. Efes ile karþý karþýya geldi. Ev sahibi müsabakaya, Nick Calathes, Scottie Wilbekin, Dyshawn Pierre, Nigel Hayes-Davis ve Sertaç Þanlý beþiyle baþladý. A. Efes ise Shane Larkin, Rýdvan Öncel, Elijah Bryant, Derek Willis, Daniel Oturu beþiyle parkeye çýktý. Sarý-lacivertliler Dyshawn Pierre ve Wilbekin ile üst üste 3 sayýlýk basketleriyle maça baþladý. A. Efes, hücumlardan boþ dönerken Sertaç Þanlý’nýn serbest atýþtan bulduðu sayýlarla ev sahibi 11-0’lýk seri yakaladý. Lacivert-beyazlýlarýn pota altýndan bulduðu sayýlara Papagiannis üst üste iki smaçla karþýlýk verdi ve 3 dakika 10 saniye kala skor 15-6’ya geldi. Fenerbahçe’de kaptan Melih Mahmutoðlu, iki sayýlýk basketle farký yeniden 9’a çýkardý (17-8). Müsabakada tempo artarken Tarýk Biberovic’in 3 sayýlýk isabeti sonrasý sarý-lacivertiler ilk çeyreði 22-8 önde tamamladý.

Karþýlaþmanýn ikinci periyodunda Sertaç Þanlý ve Oturu’nun karþýlýklý pota altýndan bulduðu sayýlar sonrasý konuk ekibin top kayýplarý bu çeyrekte de devam etti. Dyshawn Pierre’in isabetli atýþý sonrasý 6 dakika 30 saniye kala fark 20’ye yükseldi. Lacivert-beyazlýlar, maçtaki ilk 3 sayýlýk isabetlerini üst üste Rodrigue Beaubois ile buldu. Elijah Bryant ve Larkin’in iki sayýlýk basketleri sonrasý konuk ekip 14-0’lýk seri yakaladý. (32-26)

Uzun süre sayý bulamayan Fenerbahçe’de Wilbekin, serbest atýþtan sayýlar bulurken, Efes Willis ile karþýlýk verdi ve bu sayýyla sarý-lacivertliler soyunma odasýna 36-33 önde girdi.

Ev sahibinde Sertaç Þanlý’nýn üç sayýlýk isabetine, konuk ekip Elijah Bryant ile yanýt verirken, Willis’in pota altýndan bulduðu sayý sonrasý maçta eþitlik saðlandý. (41-41) Ýki ekip de top kayýplarý yaþadýðý bu periyotta, Larkin’in iki sayýlýk atýþýna, Tarýk karþýlýk verdi. Ercan Osmani’nin faul atýþýndan bulduðu sayýyla Efes maçta ilk kez öne geçti. (47-48) Ýki takým da son dakikalarda hücumda etkisiz kalýrken, son çeyreðe Efes’in 52-51’lik üstünlüðü ile gidildi.

Son periyoda yoðun taraftar desteði ile baþlayan Fenerbahçe, Papagiannis ve Wilbekin’in sayýlarýyla öne geçti. Savunmada etkinliðini arttýran sarý-lacivertliler Calathes ve Pierre ile kenar çizgisinden bulduðu 3 sayýlarla yeniden üstünlüðü ele aldý. Doðuþ Özdemiroðlu, 3 dakika 31 saniye kala bulduðu 3 sayýlýk atýþla lacivert-beyazlýlar adýna farký 1’e indirdi. Son 2 dakika karþýlýklý sayýlarla geçilirken, sarý-lacivertlilerin hücumdan boþ dönmesinin ardýndan son hücum Efes lehine geliþirken Sertaç’ýn blokuyla müsabaka 64-64’lük skorla uzatmalara gidildi. Uzatmalarda ilk isabetli sayýlar Nigel Hayes-Davis’in üst üste bulduðu üçlüklerle geldi. Sarý-lacivertliler, baþarýlý savunma ribandu sonrasý Nigel Hayes-Davis ile 2 sayý daha bularak 1 dakika 44 saniye kala farký 8’e yükseltti.

Efes’te 20 sayýyla oynayan Elijah Bryant karþýlaþmanýn en skorer ismi oldu. Fenerbahçe’de 19 sayýyla oynayan Tarýk Biberovic ve 16 sayýyla oynayan Nigel Hayes-Davis galibiyetin mimarlarý olurken, Scottie Wilbekin 12 sayýyla katký verdi. Müsabakanýn uzatma periyodunda Efes’te Elijah Bryant 5 faulle oyun dýþýnda kaldý.

Gençlik ve Spor Bakaný Osman Aþkýn Bak da tribünden mücadeleyi takip etti. Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Acun Ilýcalý ile Futbol Takýmý Sportif Direktörü Mario Branco da maçý kenardan izleyenler arasýndaydý.

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik

Hakemler: Emin Moðulkoç, Kerem Baki, Can Mavisu

Fenerbahçe Beko: Nick Calathes 5, Scottie Wilbekin 12, Dyshawn Pierre 10, Nigel Hayes-Davis 16, Sertaç Þanlý 8, Tarýk Biberovic 19, George Papagiannis 8, Metecan Birsen, Melih Mahmutoðlu 2, Þehmus Hazer

Baþantrenör: Sarunas Jasikevicius

A. Efes: Shane Larkin 11, Rýdvan Öncel, Elijah Bryant 20, Derek Willis 10, Daniel Oturu 7, Rodrigue Beaubois 11, Ercan Osmani 5, Doðuþ Özdemiroðlu 8, Erkan Yýlmaz

Baþantrenör: Tomislav Mijatovic

1. Periyot: 22-8 (Fenerbahçe lehine)

Devre: 36-33 (Fenerbahçe lehine)

3. Periyot: 51-52 (A.Efes lehine)

Normal süre: 64-64

Paylaþ :
EN DÜÞÜK EMEKLÝ MAAÞI NE KADAR OLACAK? ÝÞTE ÜZERÝNDE DURULAN 4 FORMÜL
TARSUS’TA KÖY YOLLARI YENÝLENÝYOR
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
BEÞÝKTAÞ’IN YENÝ TRANSFERÝ RAFA SÝLVA, ÝSTANBUL’DA

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.