sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ’BÜYÜK FÝLÝSTÝN MÝTÝNGÝ’ DÜZENLENDÝ

  •  12 Haziran 2024 Çarþamba 08:50

Mersin’de, Ýsrail’in Gazze’ye yönelik saldýrýlarýný protesto etmek ve Gazze’de yaþanan insanlýk dramýna dikkat çekmek amacýyla ’Büyük Filistin Mitingi’ düzenlendi.

Mersin’de, Ýsrail’in Gazze’ye yönelik saldýrýlarýný protesto etmek ve Gazze’de yaþanan insanlýk dramýna dikkat çekmek amacýyla ’Büyük Filistin Mitingi’ düzenlendi.

 

Mersin Filistin Dayanýþma Platformu öncülüðünde ’Ýnsanlýk için Filistin soykýrýmýna hayýr’ sloganýyla Özgecan Aslan Barýþ Meydaný’nda düzenlenen mitinge çok sayýda vatandaþ katýldý. Boyunlarýna kefiye takýp Filistin ve Türk bayraklarý açan vatandaþlar, Ýsrail’i protesto eden dövizler taþýdý. Mitinge katýlanlarýn sýk sýk sloganlar attýðý etkinlikte, Kur’an-ý Kerim okundu.

 

 

 

"Tüm dünyanýn gözleri önünde bir soykýrým gerçekleþmektedir"

 

Alaný dolduranlara teþekkür ederek konuþmasýna baþlayan platform sözcüsü Mustafa Erim, Ýsrail’e karþý dünyanýn pek çok ülkesinde insanlarýn sokaklara döküldüðünü, öðrencilerin gösteriler yaptýðýný söyledi. Gazze’de yaþananlara sessiz kalýnmamasý gerektiðini belirten Erim, þöyle devam etti:

 

"Bugün bu alandan tek bir yürekle baðýrýyoruz; ’Yaþasýn Filistin, yaþasýn Mescid-i Aksa. Kahrolsun Siyonizm, kahrolsun Ýsrail’ diyoruz. Bugün bu alanda toplandýk. Çünkü Ýsrail’in 7 Ekim 2023’ten beri Gazze’yi bombalayarak aralarýnda sivillerin, annelerin, bebeklerin, çocuklarýn ve kadýnlarýn da olduðu on binlerce Filistinlinin katledilmesine tepki koymak için alandayýz. Siyonist katillere direnen Filistinli kardeþlerimizin yanýnda olmak için buradayýz. Masumlarýn akan kanlarýný seyreden, ama sadece seyreden suskun dünyayý uyandýrmak için buradayýz. Ölen insanlýk onurunu yeniden diriltmek için buradayýz."

 

Gazze Þeridi’nde uluslararasý hukuk ve devletlerarasý hukukun ihlal edildiðini vurgulayan Erim, "Filistin’de açýkça savaþ suçu ve nefret suçu iþlenmektedir. Tüm dünyanýn gözleri önünde bir soykýrým gerçekleþmektedir. Bugün Türkiye’den ses vereceðiz dünyaya, bugün Mersin’den ses vereceðiz dünyaya. Katliamlara karþý saðýr kalan dünyaya ses vereceðiz" dedi.

 

Mersin Anadolu Ýmam Hatip Ortaokulu öðrencilerinin Filistin’in geleneksel dansý "dapke"yi sahnelediði etkinlikte Ýl Müftü Yardýmcýsý Mahsum Taþçý tarafýndan dua edildi.

 

Çeþitli sivil toplum kuruluþlarýnýn temsilcileri ve kanaat önderlerinin de konuþma yaptýðý programa, Vali Ali Hamza Pehlivan, Ýl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Ýl Jandarma Komutaný Tuðgeneral Ercan Atasoy, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaþar, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydýn ve Ýl Milli Eðitim Müdürü Fazilet Durmuþ da katýldý.

Paylaþ :
Ekonomi çevreleri bu geziye odaklandý
ÇOCUKLAR, GÖNÜLLÜLERLE BERABER ORMANLIK ALANDA ÇÖP TOPLADI
TEKNOFEST DRONE ÞAMPÝYONASI MERSÝN’DE BAÞLADI
Trendyol Süper Lig: Hatayspor: 0 - Bodrum FK: 1

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.