sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARÝHÝ TAÞ BÝNA ’KENT MÜZESÝ’ OLUYOR

  •  8 Nisan 2024 Pazartesi 09:44

Mersin’de yýllarca büyükþehir belediye binasý olarak kullanýlan tarihi taþ bina, Kent Müzesine dönüþtürülmek üzere restore ediliyor.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, kent tarihine tanýklýk eden simge yapýlardan taþ binanýn restorasyonunu baþlattý. Uzun yýllar Mersin Büyükþehir Belediyesinin bazý birimlerinin çalýþmalarýný yürüttüðü taþ bina, kýsa süre önce boþaltýlarak restorasyon çalýþmalarý baþlatýldý. Fen Ýþleri Daire Baþkanlýðý tarafýndan aslýna uygun bir þekilde yapýlacak olan çalýþmalar kapsamýnda, sonradan yapýlan müdahaleler ortadan kaldýrýlacak ve tarihi bina Kent Müzesi olarak hizmet verecek.

Sergi salonu, müze ve fuaye alaný olarak Mersinlilere hizmet vermeye devam edecek

Yaklaþýk 3 bin 200 metrekare alana sahip olan taþ binada çalýþmalar, Fen Ýþleri Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan yürütülecek. Bina, önce yapýlan restorasyonla eski görünümüne kavuþturulacak, ardýndan da her katta farklý kullaným alanlarýnýn olacaðý iç mekan düzenlemesi yapýlacak. Çalýþmalarýn sonunda zemin kat çok amaçlý sergi salonu ve Kent Müzesi, 1. katý Kent Müzesi Sergi Salonu, 2. katý baþkanlýk makamý, çok amaçlý salonlar, fuaye ve toplantý salonu olarak iþlevlendirilecek.

1900’lerin baþýndan itibaren tuz deposu, konut, nal ve çivi fabrikasý, Akkahve gibi çok farklý þekillerde kullanýlan taþ bina, belirli bir süre sonra belediye binasý olarak hizmet vermeye devam etti. Kentlilerin hafýzasýnda çoðunlukla Akkahve olarak kalan taþ bina, yapýlan restorasyon çalýþmasýyla, Mersinlilerle birlikte yaþayan ve tarihe tanýklýk eden bir yapý olmaya devam edecek.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.