sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

VALÝ PEHLÝVAN: "MERSÝN’DE KORUYUCU AÝLE SAYISI 253’E YÜKSELDÝ"

  •  1 Nisan 2024 Pazartesi 11:55

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin il genelinde koruyucu aile sayýsýnýn 253’e, ailelerde barýnan çocuk sayýsýnýn da 306’ya yükseldiði belirterek, "Biz büyük bir aileyiz. Bu ailemizi þefkatle, sevgiyle büyütmeye devam edeceðiz" dedi.

Vali Ali Pehlivan, eþi Yýldýz Pehlivan ile birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Ýl Müdürlüðünün düzenlediði iftar programýna ’koruyucu aileler ve sahiplendikleri çocuklarla’ birlikte iftar yaptý. Programda, Kur’an-ý Kerim okundu, dualar edildi, akþam ezanýnýn okunmasýyla birlikte iftar yapýldý. Programda konuþan Vali Pehlivan, çocuklara sahip çýkan ailelerin, devletin ve milletin nezdinde ayrý bir deðeri ve kýymeti olduðunu söyledi. "Sizler sadece koruyucu aile deðil, gerçek manada bir ailesiniz" diyen Vali Pehlivan, "Hepinize duyarlýlýðýnýzdan dolayý þükranlarýmý sunuyor, devletimiz ve milletimiz adýna teþekkür ediyorum. Baþýmýzýn tacý bu güzel çocuklarýmýza sahip çýkýyorsunuz" ifadelerini kullandý.

"Koruyucu aile sayýsý 253’e yükseldi"

Mersin il genelinde koruyucu aile sayýsýnýn 253’e, ailelerde barýnan çocuk sayýsýnýn da 306’ya yükseldiði bilgisini veren Vali Pehlivan, "Bu uygulama, Cumhurbaþkanýmýzýn eþi Emine Erdoðan Hanýmefendi himayelerinde 2012 yýlýnda ‘Gönül Elçileri’ projesi olarak baþlamýþtý. Bu proje baþladýktan sonra dayanýþma anlayýþý içerisinde çýð gibi büyüdü ve yýldan yýla da arttý. Türkiye genelinde binlerce çocuðumuza, binlerce ailemiz sahip çýktý. Ýlimiz de sizlerin özverisi, sevgisi, þefkati sayesinde koruyucu aile sayýsýnda ilimiz Türkiye’de 8. sýraya kadar yükseldi" diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.