sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

82 YAÞINDA FÝZÝK TEDAVÝYLE YÜRÜMENÝN KEYFÝNÝ YAÞIYOR

  •  2 Kasým 2022 Çarþamba 13:11

Mersin Büyükþehir Belediyesi Saðlýk Ýþleri Dairesi bünyesinde hizmet veren evde saðlýk ve bakým ekibi, Mersin genelinde verdiði destekleyici saðlýk hizmetleriyle her gün yeni bir vatandaþa umut oluyor. O vatandaþlardan biri de Çamlýyayla’nýn Sebil Mahallesi’nde oturan Kazým Doðan oldu.

Belediyeden yapýlan açýklamaya göre, 82 yaþýndaki Kazým Doðan'a birkaç yýl önce sað hemipleji tanýsý konuldu. Doðan'ýn zamanla yürüme, el ve ayaklarýný kullanma kabiliyetinde azalmalar oldu. Neredeyse emekleyerek yürüyen Doðan, kiþisel bakým ve ihtiyaçlarýný gideremeyecek duruma geldiðinde, imdadýna Mersin Büyükþehir Belediyesi yetiþti. 2022 yýlýnýn Ocak ayýnda hizmet almaya baþlayan Doðan, 10 ay gibi bir sürede önemli ilerleme kaydetti. Evde saðlýk ve bakým biriminin verdiði fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetinden faydalanmaya baþlayan Kazým Doðan, kýsa sürede hem kiþisel ihtiyaçlarýný karþýlayabilecek hem de desteksiz yürüyebilecek duruma geldi. Hem Kazým Doðan hem de ailesi Büyükþehir Belediyesinin hizmetinden son derece memnun.

Saðlýk Ýþleri Daire Baþkanlýðý evde saðlýk hizmetlerinde çalýþan fizyoterapist Tayfur Çelik, “Kazým amcaya ilk geldiðimizde yürüyemiyor ve oturamýyordu. Kollarý ve bacaklarýnda aktif hareket yoktu. Kazým amcamýz tedavimizin sonucunda, þu an walker yürüteçle yürüyebiliyor. Kýsa mesafelerde desteksiz ve walkersýz da yürüyebiliyor. Daha da iyi yürüyecek. Desteksiz, tam baðýmsýz yapana kadar tedavimize devam edeceðiz” ifadelerini kullandý.

“Daðýn baþýna bile fizik tedavi hizmeti veriyorlar”

Hastalýðýnýn ilk evrelerini anlatýrken, “Düþüyor kalýyordum. Baþlangýçta kedi gibi yalpalýyordum” ifadelerini kullanan Kazým Doðan, Büyükþehir Belediyesinin fizik tedavi hizmetinden faydalandýðýný ve fizyoterapistin kendisiyle fazlasýyla ilgilendiðini kaydederek, “Spor yaptýrýyor, fizik tedavi yaptýrýyor. Eskiden elimi bile kaldýramýyordum, þimdi rahatlýkla hareket ettirebiliyorum. Haftada bir geliyorlar ve hiç üþenmiyorlar. Acele etmiyorlar, iyi bakýyorlar, çok faydasýný gördüm. Büyükþehir Belediyemizin, daðýn baþýna bile verdiði fizik tedavi hizmeti gerçekten takdire þayan. Allah razý olsun” diye konuþtu.

Kazým Doðan'ýn kýzý Arife Doðan ise babasýnýn yaþadýðý zorlu süreci anlatýrken, “Büyükþehir Belediyesinden Allah bin kere razý olsun. O kadar memnunuz ki. Biz bu kadar beklemiyorduk. Bayaðý bir tedavi süreci yaþadýk. ‘Ölecek' dediler, bir umut yoktu. Yürüme olayý zaten yoktu, yerde emekliyordu. Tuvalete gidemiyordu” dedi.

Babasýnýn mevcut durumunun þu an çok iyi olduðunu kaydeden Doðan, “Emekleyerek yürüyen bir insan, þu an ayaklarý üzerinde durabiliyor. Sol elini kullanýyor, iyi kötü ayakta duruyor. Hizmette sýnýr yokmuþ, bunu anladýk. Buralarý görüyorsunuz. Kimsenin gelebileceði bir yer deðil” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.