sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE 2 ÖNEMLÝ ORATORYO ÝLE CUMHURÝYET TAÇLANACAK

  •  26 Ekim 2022 Çarþamba 10:33

Mersin Büyükþehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramý’na yakýþýr bir ’cumhuriyet þöleni’ ile Mersinlileri buluþturacak.

Cumhuriyet coþkusunu, düzenleyeceði konser ve oratoryolarla taçlandýracak olan Büyükþehir Belediyesinin ilk etkinliði, Tarsus Yarenlik Alanýnda verilecek oratoryo ile baþlayacak. Cumhuriyet Þöleni, 28 ve 29 Ekim'de merkezde yapýlacak konserlerle sürecek. Etkinlikler 26 Ekim'de Tarsus Yarenlik Alaný'nda yapýlacak Cumhuriyet Oratoryosu ile baþlayacak. Saat 20.00'de baþlayacak olan etkinlikte, Mersin Büyükþehir Belediyesi Sanat Topluluklarý sahne alacak. Orkestra þefliðini Daniel Fedorean'ýn yapacaðý oratoryoda Soprano Bengi Ýspir Özdülger, Mezzo Soprano Nihan Çetin Aydýn, Tenor Onur Polat, Bariton Arda Aktar, Bas Mehmet Yýlmaz yer alacak.

Oratoryonun ikincisi ise Yeniþehir Atatürk Kültür Merkezi'nde 28 Ekim Cuma günü sanatseverlerle buluþacak. Yine Mersin Büyükþehir Belediyesi Sanat Topluluklarýnýn vereceði oratoryo saat 20.00'de baþlayacak.

“Bu hafta bizim için büyük bir gururun haftasý”

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý Koordinatörü Opera Sanatçýsý Bengi Ýspir Özdülger, Cumhuriyet Bayramý çerçevesinde hafta boyu düzenleyecekleri etkinliklerden bahsederek, “Bu hafta bizim için büyük bir gururun haftasý. Cumhuriyetimizin 99. yýlýný kutluyoruz bu yýl. Gerçi bizler 99 yýldýr her gün bu bayramý kutluyor ve büyük bir onur yaþýyoruz. Bu hafta vatandaþlarýmýzla, sevgili sanatseverlerimizle ve elbette ki vatan sevdalýsý, cumhuriyet sevdalýsý Mersinlilerimizle beraber olmak için bir program hazýrladýk. Bunlardan ilki cumhuriyet þöleni eserimiz, 26 Ekim'de Tarsus Yarenlik Alanýnda saat 20.00'de” dedi.

“Herkesi bu güzel etkinliklerimize davet ediyoruz”

Ýkinci büyük etkinliðin Yeniþehir Atatürk Kültür Merkezi'nde olacaðýný kaydeden Özdülger, “28 Ekim akþamý da Yeniþehir Atatürk Kültür Merkezi'nde yine saat 20.00'de sergileyeceðimiz bir eser olacak. Bu eserde Mersin Büyükþehir Belediyesi sanat topluluklarý görev alacak. Ayný zamanda solist sanatçýlarýn görev aldýðý bir eser ve eserin solistlerinden bir tanesi de benim. Bütün Mersinlileri bu iki güzel etkinliðimize, oratoryomuza davet ediyoruz” diye konuþtu.

29 Ekim günü de Mersin merkezde yapýlacak konser etkinliklerine yine tüm Mersinlileri davet eden Özdülger, “Ayný zamanda 29 Ekim Cumartesi günü Özgecan Aslan Barýþ Meydaný'nda saat 20.30'da 'Patron', 22.00'de de 'Edis' konserleriyle sevgili Mersinlilerimizle bir arada olacaðýz ve büyük gururumuzu, büyük mutluluðumuzu ve coþkumuzu bir arada yaþayacaðýz" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE SAHTE ZEYTÝNYAÐI OPERASYONU, 6 TONDAN FAZLA ÜRÜN ELE GEÇÝRÝLDÝ
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
MÝLLÝ OKÇUMUZ METE GAZOZ, AVRUPA ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.