Mersin Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan hayata geçirilen ‘Üretici Kadýn Stantlarý’, el emeði göz nuru ürünlerini satarak geçimine katký saðlamak isteyen kadýnlara güç vermeye devam ediyor.
Bu çerçevede, son olarak Tarsus Kültür Parkta açýlan stantlarda ürünlerini sergileyen kadýnlar, Mersin Büyükþehir Belediyesinin desteðinden oldukça memnun. Üretici kadýnlar, stantlarýn satýþ yapmanýn yaný sýra, tanýnýrlýk adýna da çok önemli bir katký saðladýðýný ifade ediyorlar.
“Bizi cesaretlendiren en büyük nokta stantlar oldu”
Evde yaptýðý ürünlerini üretici kadýn stantlarýnda pazarlamanýn kendisi için çok büyük bir fýrsat olduðunu söyleyen Songül Özyiðit, “Evde veya sosyal medyada ne kadar uðraþsak da kendimizi stantlarda tanýtmak daha ayrýcalýklý oluyor diye düþünüyorum. Oðluma doðum hediyelikleri yapmakla baþladým, yaptým, öðrendim. Kendimi geliþtirmek, evde boþ durmaktansa bir þeyler üretmek istedim. Ürettikçe daha çok mutlu oldum” dedi.
Yaþadýðý köyde eski usul ile ürettiði pekmezleri, turþularý ve diðer ürünlerin satýþýný yapan Tuðçe Þahin ise stantlarýn getirisinin olduðunu ve Büyükþehir Belediyesinin katkýsýnýn bunda önemli bir faktör olduðunu belirterek, “Parkýn içerisinde bütün imkanlarý bize saðlýyorlar. Üretim yapan kadýnlar mutlaka bir kooperatif aracýlýðý ile ya da Büyükþehir Belediyesine direkt baþvuru yaparak stantlarda yerlerini alabilirler. Bu sayede kimseye ihtiyaç duymuyor ve güçlü bir kadýn oluyorsunuz” diye konuþtu.
Asýl mesleðinin öðretmenlik olduðunu, Büyükþehir Belediyesinin desteðini her zaman üzerinde hissettiðini belirten Fatma Nur Karaarslan, “Kesinlikle bir atölye fikrim var. Buna beni cesaretlendiren en büyük nokta da stantlar oldu. Her þeyden önce, herkese açýk bir platform. Kimse kimin kim olduðunu sormuyor. Neden burada olduðunu sormuyor. Sadece ve sadece kadýn giriþimciler destekleniyor. Bu da bize çok güzel ve çok deðerli hissettiriyor” þeklinde konuþtu.