sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU LANSMANI YAPILDI

  •  20 Ekim 2022 Perþembe 10:27

Bu yýl 14. ’sü gerçekleþtirilecek olan Uluslararasý Tarsus Yarý Maratonu’nun lansmaný, Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer’in katýlýmýyla yapýldý. Tarsus Yarenlik Alaný’nda gerçekleþtirilen lansman, güzergah bilgilerinin yer aldýðý sunumla baþladý.

23 Ekim Pazar günü koþulacak olan maratonda 21 kilometrelik Yarý Maraton Koþusu saat 09.00'da, 3 kilometrelik halk koþusu ise 09.30'da baþlayacak. Tarsus Cumhuriyet Meydaný'nda baþlayýp, yine ayný noktada sonlanacak olan Yarý Maraton'un ödül töreni ise 11.30'da yapýlacak. Sporcular ve vatandaþlar, Tarsus'un tarihi ve kültürel dokusu içerisinde koþarak maraton heyecaný yaþayacaklar. Lansmanda konuþan Baþkan Seçer, 3,5 yýldýr gece gündüz, iyi niyetle, titizlikle, vatan aþkýyla ve insan sevgisiyle çalýþtýklarýný belirterek, "Sizlerin tercihi ile sizlerin güveni ile biz bu makamlara ulaþtýk. Sizler istemediðiniz noktada, biz o makamlarý demokratik bir þekilde yeni seçilen arkadaþýmýza devrederiz. Bizim demokrasi anlayýþýmýz bu. Fakat, bizim altýmýzdan bu koltuklarý alýp götürmek çok da kolay deðil. Onun için seçimlerde rakiplerimizin iþleri zor” dedi.

Mersin Büyükþehir Belediyesini çok daha iyi noktalara getirdiklerini, canla baþla çalýþtýklarýný ve bu konuda da tevazu göstermeye gerek olmadýðýný ifade eden Seçer, ilk olarak belediyenin mali disiplinini saðladýklarýný vurguladý. Bir taraftan devraldýklarý 3 milyar liralýk borcu öderken, diðer taraftan da hizmet ürettiklerini söyleyen Seçer, “Bizler bu ülkeyi yönetmeye talibiz. Onun için önce belediyelere talip olduk. Bizlerin yönetiminde belediye çalmýyor, çaldýrmýyor, israf etmiyor. Onun için, belediye hizmet yapýyor. Onun için tarihinde görmediði en güzel asfaltlarý, Mersin halkýna layýk görüyor. En iyi bulvarlarý açýyor, en güzel meydanlarý yapýyor, en güzel parklarý yapýyor” diye konuþtu.

Belediye deyince insanlarýn aklýna bina, imar rantý, beton, yandaþlarý doyurma, kayýrma gibi kavramlarýn geldiðini, fakat bu kavramlarýn kendilerinden uzak olduðunu belirten Seçer, “Bizde tüyü bitmemiþ yetimin hakkýna tenezzül etme yok. Genel Baþkanýmýz Kemal Kýlýçdaroðlu da bizlere, ‘harama tenezzül etmeyin, adaletsizlik yapmayýn, ayrýmcýlýk yapmayýn' diyor. Elbette O'nun sözleri bizim baþýmýzýn tacý, ama o söylemese de bizim kalbimizde, yüreðimizde, genetiðimizde asla haram yemek, yetim hakkýna tenezzül etmek yok” þeklinde konuþtu.

“Sosyal belediyecilikte ilk 10 belediyeden biriyiz”

Hiçbir kimsenin kendilerini terörle iliþkilendirmeye veya vatan sevgilerini sorgulamaya haddi de hakký da olmadýðýnýn altýný çizen Seçer, “Biz, Ulu Önder Mustafa Kemal'in izinden giden neferleriyiz. Bu vatana halel getirmeyiz. Ondan emanet aldýk, namusumuzla bizden sonraki kuþaklara da devredeceðiz. Bundan da kimsenin endiþesi olmasýn. Kara çalmalara, tezviratlara da sakýn ola aldanmayýn” ifadelerini kullandý.

Yapýlan hizmetler konusunda bir kiþinin bile kalkýp eleþtiride bulunamadýðýný kaydeden Seçer, “Çünkü herkes biliyor ki biz çalýþýyoruz. Belediyeniz ehil ellerde, saðlam ellerde, þefkatli yüreklerde. Biz sadece bina yapmýyoruz. Türkiye'nin tarihinde, sosyal belediyecilik konusunda bu kadar iddialý hizmetler sunan, sosyal politikalarda bu kadar etkin, sürdürülebilir sonuç alan politikalar uygulayan 10 belediye varsa, son 3,5 yýllýk dönemde o sýralamaya Mersin Büyükþehir Belediyesi de girmiþtir” dedi.

Sosyal hizmet anlamýnda çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Seçer, mahalle mutfaklarý, evde saðlýk, öðrenci yurtlarý, halk kart, eðitim ve öðretim alanýnda yapýlan çalýþmalarla, vatandaþýn ruhuna dokunduklarýný kaydetti.

“Tarsus'u estetiði olan, tarihi doku ile uyumlu bir kent haline getirmek istiyoruz”

Temel belediyecilik hizmetlerinin yaný sýra, Tarsuslularýn ihtiyaçlarýna cevap verecek çalýþmalar yaptýklarýný da ifade eden Seçer, “Zamanla Tarsus'umuza hizmetlerimiz artarak devam edecek. Kaliteli yollar yapýlýyor, yeni bulvarlar açýlýyor, yeþil alan düzenlemeleri gerçekleþiyor. Adana Caddesi, Ýsmet Paþa Bulvarý, Yeþilyol, Kleopatra'ya kadar tüm caddeleri 2023 yýlý programý içerisinde prestij caddeleri yapacaðýz” ifadelerini kullandý.

Tarsus'u estetiði olan, tarihi doku ile uyumlu bir kent haline getirmek istediklerini belirten Seçer, Tarsus'u ayaða kaldýrmak için, burada yatan tarihi gün yüzüne çýkarmak gerektiðini söyledi. Tarsus'un üstü kadar, altýnda da bir tarihin yattýðýný dile getiren Seçer, “Fakat bunu ne ülkemize, ne de dünyaya sunabilmiþ deðiliz. Yönetimde kaldýðýmýz süre içerisinde, Tarsus'a her anlamda gerekli hizmeti yapacaðýz” dedi.

3,5 yýldýr iþ baþýnda olmalarýna raðmen, 10 yýldýr hizmetteymiþ gibi 24 saat çalýþtýklarýný belirten Seçer, hizmetleri çok kýsa sürede ve hýzlý bir þekilde gerçekleþtirdiklerinden bahsetti. Mersin'de ulaþým alanýnda trafiði rahatlatacak katlý kavþak, yeni bulvar ve caddeler, tüp geçiþ gibi birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Seçer, adý geçen çalýþmalarýn benzerlerini Tarsus'ta da yaptýklarýný belirterek, daha da yapacaklarý müjdesini verdi.

Tarsus Yarý Maratonu hakkýnda bilgi veren Seçer, kendisinin de geçen yýl katýldýðý 3 kilometrelik halk koþusuna herkesi beklediðini söyledi. Seçer “Ben de Pazar günü halk koþusunda olacaðým, hepinizi bekliyorum. 3 binden fazla katýlým olacaðý söylendi. Burada uluslararasý platformda koþu yapan sporcularýmýz var. Türkiye'den deðiþik illerden sporcularýmýz var” ifadelerini kullandý.

Tarsus Yarý Maratonu'nun kendisi için önemli bir etkinlik olduðunun altýný çizen Seçer, “Ýnsanlarýn bir arada olmasý, belli bir süreliðine de olsa huzur bulmasý siyasi görüþ, mezhep, meþrep ayrýmý olmadan bir arada olmasý benim için önemli. Biz bir yüreðiz, biz Türkiye'yiz, doðudan batýya, kuzeyden güneye herkesi kucaklayacaðýz. Bölmek, ayýrmak, asýl vatana ihanet bu. ‘Sen kýrmýzýsýn, sen mavisin, sen yeþilsin' demektir asýl bölücülük” dedi.

Katýlýmcýlara 4-5-6 Kasým 2022 tarihlerinde yapýlacak olan 1.Tarsus Uluslararasý Festivali'ni de çok önemsemeleri çaðrýsýnda bulunan Seçer, “Bu festivale yurdun her tarafýndan ve yurt dýþýndan çok olaðanüstü topluluklar gelecek. Halk danslarý, sanatçýlar, söyleþiler, romancýlar, gazeteciler herkes burada olacak. Mersin'in yetiþtirdiði Tarsus'un yetiþtirdiði deðerleri buraya çaðýracaðýz. Çok güzel konserler olacak” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.