sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MUSTAFA SARIGÜL: "FUTBOL SAHALARINDA 8 TÜRK, 3 YABANCI OLMALI"

  •  17 Ekim 2022 Pazartesi 09:51

Türkiye Deðiþim Partisi (TDP) Genel Baþkaný Mustafa Sarýgül, "Futbol sahalarýmýzda hep birlikte bir kampanya baþlatmalýyýz, ekonomik milliyetçilik yapmalýyýz. Futbol sahalarýnda 8 tane Türk, 3 tane yabancý olmalý" dedi.

Sarýgül, Mersin programý kapsamýnda Mersin E Tipi Kapalý Cezaevi önüne açýklamalarda bulundu. 9 Nisan tarihinde TDP Genel Merkezinden bir af çaðrýsýnda bulunduðunu hatýrlatan Sarýgül, taleplerinin siyasi deðil, vicdani olduðunu belirterek, "Toplumsal barýþ için affet Türkiyem, kardeþlik hukuku için affet Türkiyem, annelerin çocuklarýna kavuþmasý için affet Türkiyem, babalarýn çocuklarýna kavuþmasý için affet Türkiyem diyoruz" dedi.

TDK olarak af çaðrýlarýna yanýt veren ve af çaðrýsýný seslendiren parti ve siyasetçileri dikkatli þekilde takip ettiklerini söyleyen Sarýgül, mahkumlarýn hayatla tekrar buluþmasýný en içten bir þekilde saðlamak gerektiðini kaydederek, "Kendilerine psikolojik destek vermek lazým. Belediye baþkanlýðým döneminde bunlarýn hepsini yapmýþtým, bir çok kader mahkumu ile ilgilenmiþtim. Kader mahkumlarý cezaevinden çýktýktan sonra onlarýn yaþamla buluþabilmeleri için önlerini açmýþtým. Özellikle kader mahkumlarý cezaevinden çýktýktan sonra onlara iþ imkaný saðlamalýyýz, onlara ekonomik imkan saðlamalýyýz ki, toplumla en iyi þekilde buluþsunlar. O nedenle bir kez daha altýný çiziyorum, bizim af talebimiz siyasi bir talep deðil, kesinlikle vicdani bir taleptir. Bir kez daha þu anda 68. cezaevinin önündeyim, Mersin'den bütün ulusuma sesleniyorum; af talebimiz kardeþlik hukuku içindir, kardeþlik hukukunun yeni baþtan tahsis edilmesi için affet Türkiyem, affet Türkiyem" diye konuþtu. Sarýgül; bayraða, topraða ve vatana karþý, ülkenin bölünmez bütünlüðüne karþý iþlenmiþ suçlarýn tamamýnýn bu talep kapsamý dýþýnda olduðunu da ekledi.

Mersin programýný yarýda kesmek durumunda olduðunu ifade eden Sarýgül, "Birazdan televizyon programý sonrasý Bartýn'a hareket edeceðim. Bartýn'da göçük altýnda kalan, çoluðunun, çocuðunun rýzkýný kazanmak için mücadele veren madencilerimizi saygýyla, sevgiyle bir kez daha yad ediyoruz. Hakk'ýn rahmetine kavuþanlar var, mekanlarý cennet olsun. Göçük altýnda umutla bekleyenler var, Allah'ým inþallah onlarý sað salim hepimizle buluþturur. Bir kez daha ulusumuza baþsaðlýðý diliyorum" ifadelerini kullandý.

"Alt yapýya önem vermeliyiz ve kendi evlatlarýmýzý yetiþtirmeliyiz"

Mustafa Sarýgül, futboldaki yabancý oyuncu sayýsýyla soru üzerine, "Futbol sahalarýmýzda hep birlikte bir kampanya baþlatmalýyýz, ekonomik milliyetçilik yapmalýyýz. Futbol sahalarýnda 8 tane Türk, 3 tane yabancý olmalý. Bakýyoruz Fenerbahçe, Beþiktaþ, Galatasaray, Trabzonspor ve diðer bir çok spor kulüplerine 8 tane yabancý oynuyor. Soruyorum bir Fenerbahçeliye, Galatasaraylýya, Beþiktaþlýya takýmýný ezbere sayabilir misiniz? Sayamýyor, çünkü taraftar takýmýna yabancýlaþmýþ vaziyette. O nedenle sahalarda 8 tane Türk olmalý, 3 tane yabancý olmalý. O 3 tane yabancý da Hagi gibi Alex gibi kaliteli futbolcular olmalý. Son 3 yýlda Türkiye'ye 250'nin üzerinde yabancý oyuncu gelmiþ gitmiþ ve bunlarýn maliyeti 900 milyon dolarýn üzerinde. Bu paralarý biz ne yazýk ki sokaða atmýþýz. O nedenle Mersin'den bütün spor kulüplerine çaðrýda bulunuyorum; sahalarýmýzda 8 tane Türk olmalý, 3 tane de kaliteli yabancý olmalý. Biz alt yapýya önem vermeliyiz ve kendi evlatlarýmýzý yetiþtirmeliyiz. Bunu yapmadýðýmýz taktirde koca milli takýmýmýz gidip, 50 bin kiþilik bir ada takýmýna yenilerek Türkiye'ye geliyor. Bu da bizi alabildiðine üzüyor" dedi.

"Sorumluluðumuzun bilincinde olan bir partiyiz"

Ýskenderun'un il olmasý için yoðun bir çalýþma yaptýklarýný, özellikle Balýkesir'de bir noktanýn, Konya'da bir noktanýn belirlendiðini ve Mersin üzerindeki çalýþmalarýn da bu anlamda devam ettiðini ifade eden Sarýgül, þöyle devam etti:

"Mersin'de hangi ilçenin il olmasý gerektiði yönündeki çalýþmalarýmýz devam ediyor þu an. Tarsus var, Anamur var ama biz tabii kriterlerine bakýyoruz. Bizim þehir plancýlarýmýz, hukukçularýmýz, en üst düzeyde çalýþmalarýmýzý yapýyoruz. Biz duygusal davranamayýz, sorumluluðumuzun bilincinde olan bir partiyiz. Biz bir yerin il olmasýný açýkladýðýmýz andan itibaren oranýn mutlaka il olmasý lazým. Çünkü biz devletimizi yönetmeye talip bir siyasi partiyiz. O nedenle kesinlikle açýkladýðýmýz il olacak ilçenin kriterlerine detaylý bir þekilde bakmamýz lazým."

Sarýgül, cezaevi önündeki açýklamalarýnýn ardýndan vefat eden Kýbrýs Gazisinin ailesine taziye ziyaretinde bulunurken, esnafla da bir araya geldi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.