sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

"RUHUN YELKENLERÝ" PROJESÝ OK ATMA ETKÝNLÝÐÝYLE BAÞLADI

  •  15 Ekim 2022 Cumartesi 10:51

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un desteði, Rusya Beyaz Baston Derneði ile Tarsus Engelliler Platformu’nun iþbirliðinde hazýrlanan ’Ruhun Yelkenleri’ projesinin etkinlikleri baþladý. 4 gün sürecek etkinliklerde, Rus ve Türk engelliler, birlikte birçok organizasyona katýlacak.

Rosatom'un desteðiyle 'Ruhun Yelkenleri' yolculuðuna Mersin ev sahipliði yapýyor. Engelli bireyler ve toplumun diðer fertleri arasýnda olumlu bir etkileþim modeli oluþturabilme amacýný taþýyan yolculuk çerçevesindeki etkinlikler, Türk engellilerin ok atma yarýþmasýyla baþladý. Mersin'in çeþitli bölgelerinde farklý etkinliklere katýlacak olan engelliler, tüm dünyaya engellilerin her þeyi yapabileceðinin mesajýný verecek.

Mersin 7. Bölge Spor Salonunda yapýlan ok yarýþmasýnda projeyle ilgili bilgi veren Tarsus Engelliler Platformu Baþkaný Dursun Arslan, yaklaþýk 7 yýldýr Rusya Beyaz Baston Derneði ile projeler yaptýklarýný söyledi. Ruhun Yelkenleri projesinin de bu iþ birliði çerçevesinde hazýrlandýðýný kaydeden Arslan, "Geçen yýl bu etkinliklerin birincisini yapmýþtýk, bu yýl ikincisini yapýyoruz. Bu yýl yaptýðýmýz etkinliði Akdeniz Kent Konseyi Engeliler Meclisi, Tarsus Engelliler Platformu ve Rusya Beyaz Baston Derneði birlikte yapýyoruz. Etkinliklere bugün baþladýk. Sabah ilk olarak görme engellilerimiz araba sürme heyecanýný yaþadý. Bugün spor etkinliklerimiz olacak. Yarýn tekne yarýþý yapacaðýz, sahili temizleyeceðiz. Pazar günü de Görme Engelliler Günü çerçevesinde Tarsus'ta etkinliklerimiz olacak. O gün yine seminerlerimiz olacak. 4 gün sürecek etkinlerimizde birçok organizasyona katýlmýþ olacaðýz" dedi.

Rusya Beyaz Baston Derneði Baþkaný Oleg Kolpashchikov ise 2 tekneyle Antalya'dan Mersin'e geldiklerini belirterek, "Biz 17 kiþi buraya geldik. Ýlk olarak burada görme engellilerimiz araba sürme deneyimini yaþadý. Bu etkinlikten çok mutlu olduk. Ben 20 yýldýr araba sürmüyordum ve bugün ilk kez araba sürdüm. Bugünkü etkinliklerimizde spor yarýþmalarýmýz olacak ve her þey güzel olacak. Burada Rus ve Türk vatandaþlar da birbirleriyle kaynaþýyorlar. Güzel dostluklar kuruyoruz. Tabi sadece Türkiye'de ya da Rusya'da deðil dünyanýn her yerinde engellilerin sorunlarý ayný. Biz istiyoruz ki bizim bütün sorunlarýmýz çözülsün ve normal insanlar gibi yaþayalým. Sabah burada yaptýðýmýz araba sürme etkinliðimiz çok güzel bir þey. Bu bütün ülkelerde yapýlmalý, görme engellilerimiz araba sürme duygusunu yaþamalý. Sadece bu deðil tabi. Bunun gibi etkinlikler yaparak engellerimizi aþabiliriz. 4 gün boyunca Mersin'deyiz. Burada güzel etkinlikler yapacaðýmýza inanýyorum. Projede emeði geçen herkese teþekkür ediyorum" diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.