sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SON DAKÝKA! BARTIN’DA MADEN OCAÐINDA PATLAMA: 28 CAN KAYBI, 11 YARALI

  •  15 Ekim 2022 Cumartesi 10:33

Bartýn’ýn Amasra ilçesindeki maden ocaðýnda yer altýnda iþçilerin çalýþtýðý sýrada þiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama anýnda madende 110 iþçi çalýþýrken, riskli bölgede 49 kiþi bulunuyordu. Olayla ilgili son durumu paylaþan Bakan Koca, "Patlama sebebiyle can kayýplarýmýzýn sayýsý 28’e ulaþtý.

Dün akþam saat 18.00 sularýnda Türkiye Taþkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüðü'ne baðlý maden ocaðýnda grizu patlamasý ihbarý üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

Maden ocaðýndan gelen ilk bilgilere göre patlamanýn 350 metre aþaðýda meydana geldiði ve yer altýnda iþçilerin mahsur kaldýðý öðrenildi. Ekipler, iþçileri kurtarmak adýna acilen çalýþma baþlatýrken, maden ocaðýnda toplamda 400 iþçinin çalýþtýðý ve patlamanýn 4-12 vardiyasýndaki iþçilerin çalýþmalarý sýrasýnda meydana geldiði kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baþkanlýðý'ndan da patlamaya iliþkin açýklama geldi. AFAD tarafýndan yapýlan açýklamada çeþitli illerdeki ekiplerin bölgeye sevk edildiði belirtilerek, "Amasra Taþkömürü Ýþletmesinde henüz belli olmayan bir nedenle patlama meydana gelmiþtir. Kütahya, Eskiþehir, Zonguldak ve Karabük Ýl AFAD Müdürleri ile AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüðü bölgeye yönlendirilmiþtir. Geliþmeleri takip ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra bir açýklama yapan Bakan Soylu, "Bu patlamanýn akabinde gerek buranýn arama kurtarma ekipleri, gerekse çevreden gelen arama kurtarma ekipleri müdahale ettiler. Bu konuya vakýf olan arkadaþlarýmýz çalýþmalarýný sürdürüyorlar. Bütün arkadaþlarýmýzla birlikte arama kurtarmaya refakat ediyoruz. Sahra Hastanesi oluþturuluyor. Çok üzüntü duyduðumuz bir tablo ile karþý karþýyayýz. 110 kardeþimiz orada çalýþýyordu. Bunlarýn bir kýsmý patlamadan sonra çýktýlar. Riskli bölgede 49 kardeþimiz vardý" dedi.

Bakan Soylu'dan sonra açýklamalarda bulunan Bakan Dönmez ise, "Havalandýrma tertibatý saðlýklý olarak çalýþýyor, kýsmý göçükler var. Ýlk deðerlendirmeye göre grizu patlamasý oldu. Bütün arama kurtarma ekipleri görev baþýnda, herhangi bir eksiklik yok. Ýçeride bir devam eden yangýn yok. Ama olumsuz bir þey geliþir, anýnda müdahale etmek icap eder, o maksatla bulunduruluyor. Þu anda net bir netice yok. Biraz önce ifade ettim, ilk deðerlendirmeler grizu patlamasý þeklinde" dedi.

Bartýn Cumhuriyet Baþsavcýlýðý da patlamayla ilgili harekete geçti. Savcýlýk tarafýndan patlamaya iliþkin soruþturma baþlatýlýrken, 3 savcýya görevlendirme yapýldý.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
ALÝ KOÇ’TAN GALATASARAYLILARI KIZDIRACAK AÇIKLAMA: GERÇEK ÞAMPÝYON BÝZÝZ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.