sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ENGELLÝ BÝSÝKLETÇÝ SAHÝLDE DÜNYA KUPASINA HAZIRLANIYOR

  •  14 Ekim 2022 Cuma 10:48

Mersin’in Silifke ilçesinde 36 yýl önce geçirdiði trafik kazasýnda sol kolunu ve sað gözünü kaybeden Umut Gençler, kariyerinde ilk kez milli formayý giyeceði Antalya’daki Paratriatlon Dünya Kupasý müsabakalarýnda madalya kazanmak için çalýþmalarýný sürdürüyor. Maddi imkansýzlýklar nedeniyle yýllar önce yarýþmalar için aldýðý bin liralýk bisikleti ile 100 bin liralýk bisikletler ile yarýþacak.

Silifke ilçesinde 1986'da geçirdiði kaza sonrasý sol kolunu ve sað gözünü kaybeden 43 yaþýndaki Umut, yaþýna raðmen bu sezon katýldýðý organizasyonlardaki baþarýsýyla dikkati çekti.

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafýndan Isparta'da 14-15 Aðustos'ta düzenlenen Eðirdir Oral-B Triatlon Final Yarýþlarý'nda PTS5 kategorisinde Türkiye þampiyonu olan Umut, milli takýma davet edildi.

Antalya'nýn Alanya ilçesinde gerçekleþtirilecek Avrupa Triatlon Kupasý ve Paratriatlon Dünya Kupasý müsabakalarýnda milli formayý giyme heyecaný yaþayacak Umut Gençler, organizasyonda madalya kazanmaya odaklandý. Gençler, maddi imkansýzlýklar nedeniyle yýllar önce yarýþmalar için aldýðý bin liralýk bisikleti ile 100 bin liralýk bisikletler ile yarýþacak.

Ýkamet ettiði Taþucu'nda yarýþmaya hazýrlanan Umut Gençler'i sahilde gören vatandaþlar alkýþ tutup moral verdi.

Hilmi Mutfakçý, Umut'un gayretlerinin herkese örnek olmasý gerektiðini, kendisi ile gurur duyduklarýný belirtti.

Bu sezon yarýþtýðý müsabakalarda önemli dereceler elde ettiðini belirten Umut ise, "Mersin'deki Avrupa Triatlon Kupasý çerçevesindeki yaþ gruplarý yarýþlarýnda ikinci oldum. Oral B Balýkesir Avlu Triatlonu'nda ikincilik elde ettim. Son olarak Isparta'daki yarýþlarda da PTS5 kategorisinde Türkiye birincisi oldum. Bu vesileyle milli takýma seçildim" diye konuþtu.

Umut Gençler, ilk kez milli formayla yarýþlara çýkacaðýný ve çok heyecanlý olduðunu belirtti.

Maddi imkansýzlýklar nedeniyle geçmiþ yýllarda aldýðý bin liralýk bisikletle 100 bin liralýk bisikletlere karþý yarýþacaðýný belirten Gençler, "Paratriatlon Dünya Kupasý yarýþýnda ülkemi temsil ederek ilk 3'e girmeyi hedefliyorum. Mersin'de yaklaþýk 250 bin civarýnda engelli olduðunu biliyoruz ama spora pek ilgi yok. O yüzden de bazý engelli arkadaþlara örnek olmak istiyorum" dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.