sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DÜNYA ERKEKLER VE KADINLAR BOCCE ÞAMPÝYONASI MERSÝN’DE YAPILACAK

  •  12 Ekim 2022 Çarþamba 10:07

Dünya Erkekler ve Kadýnlar Bocce (Raffa) Þampiyonasý ve Dünya Erkekler Bocce (Vola) Þampiyonasý, 1-5 Kasým tarihleri arasýnda Mersin’de yapýlacak.

Toroslar Belediyesi, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu ile Gençlik ve Spor Ýl Müdürlüðü iþbirliðinde düzenlenecek olan þampiyona öncesi tanýtým toplantýsý düzenlendi. Toroslar Belediyesince düzenlenen lansmanda konuþan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin'in tarým, sanayi, ticaret ve turizm gibi bir çok yönüyle ön planda olan güzide bir þehir olduðunu söyledi. Bunun yanýnda Mersin'in spor altyapýsý ve sporcu sayýsýyla da bir spor þehri olduðunu vurgulayan Pehlivan, "Tesisleþmesini büyük ölçüde tamamlamýþ, hemen hemen her branþta ki, ülkemizde biliyorsunuz 60 civarýnda spor branþýnýn federasyonu var, ilimizde de 56 branþta spor yapma imkaný var. Özellikle de Akdeniz Oyunlarý sürecinde ilimizde tesisleþmede büyük adýmlar atýlmýþ ve büyük ölçüde de tesislerin yapýmý tamamlanmýþ. Cumhurbaþkanýmýzýn himaye ve destekleriyle, Gençlik ve Spor Bakanlýðýmýzýn yatýrým programlarýyla ilimizde bugün itibariyle 100'e yakýn ayrý tesisimiz var. Ve bu tesisler gerek yerel, gerek ulusal ve gerekse uluslararasý etkinlikler yapýldýðý ölçüde deðer kazanýyor. Ve bu anlamda da nüfusu itibariyle de genç olan ilimize spor ve spor aktiviteleri çok da yakýþýyor" dedi.

Bu aktivitelerin, bu þampiyonalarýn Mersin'de yapýlýyor olmasýnýn kendilerini mutlu ettiðini kaydeden Vali Pehlivan, "Bizler de ilimizde ilgili kurum ve kuruluþlarýmýzla, baþta Spor Ýl Müdürlüðümüz olmak üzere bu aktivitelere destek vermeye devam edeceðiz. Sporun her dalýnda var olmak, gençlerimizi spora yönlendirmek gerçekten çok önemli. Çocuklarýmýzýn, gençlerimizin erken yaþlarda sporla tanýþmasý ve belki içlerinden profesyonel manada sporu yapacak olanlarýn çýkmasý, profesyonel anlamda yapmasa bile sporu bir yaþam tarzý olarak benimsemesi hangi yaþta olursa olsun spor, o hayat yolunda ilerlerken bir þekilde yapmaya gayret etmesi gerçekten önemli. O yüzden gençlerimizi spora her geçen gün çok daha fazla yönlendirmeye çalýþýyoruz. Nitekim Mersin'de deðiþik branþlarda 180 bin lisanslý sporcumuz var. Bunlarýn 20 bini aktif sporcu, diðerleri de bir þekilde spordan kopmamýþ, spor yapan, tesislerimizden faydalanan sporcularýmýz. Ýnþallah bu sayý giderek daha da artacak" diye konuþtu.

Dünya Erkekler ve Kadýnlar Bocce Þampiyonasý'nýn Mersin'de yapýlacak olmasýnýn önemli olduðunu vurgulayan Vali Pehlivan, "Þampiyonanýn iki ayrý branþta dünyada ilk kez yapýlacak olmasý çok daha önemli. Bunun Mersin'de, Toroslar ilçemizde yapýlýyor olmasýný önemsiyoruz. Bu durum, bundan sonraki benzer faaliyetlere de ev sahibi yapabileceðimizin bir göstergesi. Emeði geçenlere teþekkür ediyorum" ifadelerini kullandý.

Mutlu Türkmen: "Ýlk kez ikisi bir arada yapýlacak"

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Baþkaný Mutlu Türkmen ise konuþmasýnda Toroslar'ýn 2019 yýlýnda yine çok önemli bir organizasyona ev sahipliðini yaptýðýný belirterek, Dünya Volo Kadýnlar Kupasý ve Dünya Erkekler Volo Þampiyonasýnýn Toroslar'da yapýldýðýný hatýrlattý. Bu yýl dünya bocce tarihinin en önemli organizasyonunun Toroslar'da gerçekleþtirileceðinin altýný çizen Türkmen, "Boccenin 3 farklý disiplini var. Bu disiplinlerden volo ve raffa disiplinlerinde, 1940'lý yýllardan bu yana dünya þampiyonlarý yapýlýyor. Ýlk kez ikisi bir arada yapýlacak. Ülkemizde ilk kez Dünya Raffa Þampiyonasýný kadýnlar ve erkekler yapýyoruz. Bununla birlikte Dünya Erkekler Vola Þampiyonasý yapýlacak. Dolayýsýyla çok önemli iki organizasyonu, sporunun tarihinde, modern tarihinde ilk kez eþ zamanlý olarak yapmýþ olacaðýz" þeklinde konuþtu.

Türkman, konuþmasýnda ayný zamanda baþkanlýðýný yürüttüðü Dünya Bocce Konfederasyonu'nun 3 Kasým tarihinde yapýlacak olan genel kurulunda yeniden baþkanlýða aday olacaðýný sözlerine ekledi.

Organizasyona ev sahipliði yapacak olan Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz da þampiyonanýn Toroslar'da yapýlacak olmasýndan duyduðu memnuniyeti dile getirirken, ilk kez volo ve raffa branþlarýnýn bir arada yapýlacaðý bir þampiyona olacaðýný belirtti. Güçlü bir ülke olmanýn, güçlü bir medeniyet olmanýn sadece tek bir dalda, tek bir platformda, tek bir kulvarda olmayacaðýný söyleyen Yýlmaz, "Bilimde, sanatta, eðitimde geliþirseniz, sporda, müzikte, diðer branþlarda da geliþirsiniz. Bu bir bütün olarak yükseliþtir. Hep þunu söylüyoruz; dünyanýn herhangi bir yerinde gençlerimize, çocuklarýmýza, insanýmýza faydalý olacak ne varsa, bunu aramak, bulmak, getirmek bizim görevimiz. O yüzden bocce de böyle bir spor. Toroslar da þu anda Türkiye'de, hatta dünyada öne çýkan bir bölge" ifadelerini kullandý.

Yýlmaz, þampiyonaya 35 ülkeden 320 sporcunun katýlmasýnýn beklendiðini sözlerine ekledi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.