sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE BAÞARILI SPORCULAR VE KULÜPLER ÖDÜLLENDÝRÝLDÝ

  •  11 Ekim 2022 Salý 13:23

Mersin Gençlik ve Spor Ýl Müdürlüðü ve Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafýndan, Amatör Spor Haftasý çerçevesinde organize edilen ’Sporda Yýlýn Enleri 2022’ ödül töreni, Nevin Yanýt Atletizm Kompleksi’nde gerçekleþti.

Düzenlenen törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, Gençlik ve Spor Ýl Müdürü Ökkeþ Demir, ASKF Baþkaný Mithat Ertaþ, STK temsilcileri, kulüp temsilcileri, ulusal ve uluslararasý organizasyonlarda derece elde etmiþ sporcular ile teknik adamlar katýldý. Saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý ile baþlayan törende söz alan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Gençlik ve Spor Bakanlýðý himayesinde her yýl gerçekleþen yýlýn enleri ödül töreninde baþarýlý kulüpler ile sporcularýn ödüllendirildiðini belirterek, "Bugün de ödül alacak bütün sporcularýmýzý ve kulüplerimizi tebrik ediyorum. Amatör spor kulüpleri deyince, adý üzerinde, amatör bir ruhla, heyecanla, spor alanýnda özveriyle geçen mücadeleler akla geliyor. Bu konuda faaliyet gösteren kulüpler, antrenörler, aileler ve sporcularýmýz gerçekten büyük özveriyle mücadele ediyor” diye konuþtu.

Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak da Akdeniz'e onlarca yeni ve modern spor tesisleri kazandýrdýklarýný, eski tesisleri yenileyip hizmete açtýklarýný belirterek, "Buradan baþta dünya liderimiz Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan'a, Gençlik ve Spor Bakanýmýza teþekkürlerimi beyan ediyorum. Akdeniz'e 50 milyon TL tutarýnda yeni tesisler kazandýrdýk ve inþallah yenileri de geliyor. Valimizin destekleri ile Týrmýl Tepesi'nde kapalý spor salonu, gençlik merkezi ve bir futbol sahasý ayrýca Huzurkent'e de yeni güreþ þampiyonlarýnýn çýkacaðý güzel bir spor salonunu inþallah bu yýl içerisine yetiþtireceðiz” þeklinde konuþtu.

Akdeniz Belediyesi olarak nakdi destek saðladýklarý amatör spor kulüplerin 31'den 64'e çýktýðýný da kaydeden Gültak, 12 Ekim Çarþamba günü belediye konferans salonunda düzenlenecek törenle, amatör kulüplere toplam 317 bin 500 TL nakdi destek saðlayacaklarýný sözlerine ekledi.

Mersin ASKF Baþkaný Mithat Ertaþ ise 500'ün üzerinde spor kulübünün kentte faaliyet gösterdiðini kaydederek, "Bunlardan yaklaþýk 480'i faal spor. Bu spor kulüplerimizde 80 bine yakýn sporcu bulunuyor. Amatör spor kulüpleri olarak, Mersin'in en büyük sivil toplum kuruluþu olma özelliði taþýmaktayýz. Mersin çok þanslý. 2013 Akdeniz Oyunlarýndan sonra ilimize çok güzel tesisler yapýldý ve sporcular olarak bu tesisleri dolduruyoruz” dedi.

Konuþmalarýn ardýndan baþarýlý sporculara ve kulüplere ödülleri verildi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.