sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ARTÝSTÝK CÝMNASTÝK DÜNYA KUPASI MERSÝN’DE BAÞLIYOR

  •  8 Ekim 2022 Cumartesi 11:36

Mersin’in ev sahipliðinde bu yýl 5’incisi gerçekleþtirilecek Artistik Cimnastik Dünya Kupasý eleme müsabakalarýyla baþlayacak. 25 ülkeden 98 sporcunun katýldýðý turnuva, 3 gün sürecek.

Uluslararasý Cimnastik Federasyonu tarafýndan düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Kupasý, Mersin Olimpik Cimnastik Salonu'nda yapýlacak. Kupa öncesi bir otelde basýn toplantýsý düzenleyen Cimnastik Federasyonu Baþkaný Suat Çelen, Mersin'in kendileri için çok önemli bir þehir olduðunu söyledi. 5'incisini organize ettikleri bu dünya kupasýný her yýl katýlýmcý sayýsýný artýrarak yapmaya devam ettiklerini kaydeden Çelen, "Ýlk senelerde yaptýðýmýz yarýþmalarý hatýrlýyorum ve bu kadar çok katýlým olmuyordu. Günden güne, yýldan yýla bizim bu yaptýðýmýz organizasyonlarýn kalitesi, düzenliliði, Mersin halkýnýn gösterdiði ilgi, kamu kurumlarýnýn verdiði katkýlar ve bizim ýsrarla Mersin'de düzenleme talebimiz hem olumlu karþýlandý. Her yýlda daha kaliteli hale geliyor. Bu yýl birçok ülkeden artýk katýlýmcýlar gelmeye baþladý. Çok kaliteli sporcular dünya kupamýza gelmeye baþladý. Bizim sporcularýmýz da buradalar. Hepsi bizim gözümüzü kamaþtýrýyorlar. Artýk dünya yýldýzý oldular. Burada 1-2 sporcuyla katýldýðýmýz dünya kupasýndan, bugün artýk masayý doldurur hale geldik. Biliyorsunuz bütün sporcularýn temeli 3 yaþýnda baþlýyor ve çok uzun yýllar devam eden disiplin, olimpiyatlarýn ana branþlarýndan bir tanesi. Biz Cimnastik Federasyonu olarak ayný zamanda kendimize bir sporcu fabrikasý görevi üstlendiðimizi düþünüyoruz" þeklinde konuþtu.

"120 bin lisanslý sporcuya ulaþtýk"

Artýk rol model sporcularýnýn da olduðunu vurgulayan Çelen, "Dünya, Avrupa þampiyonlarýmýz var. Olimpiyat madalyalý sporcularýmýz oldu. Artýk Türkiye'nin tanýdýðý yýldýz sporcularýmýz oldu ve buda bizim sorumluluðumuzu günden güne artýrdý. Tabi biz Mersin'i seçmemizin en büyük nedeni, biliyorsunuz ki Akdeniz Oyunlarýnda yapýlan bir cimnastik salonu var. Mersin'de hiç cimnastikçi yoktu günden güne çok kalabalýk kulüpler ve sporcular olmaya baþladý. Hatta artýk Mersin'den Milli Takýma sporculara gelmeye baþladý. Tabi Türkiye Cimnastik Federasyonu olarak son 8 yýlda 12 ilden 81 kentte, bin 200 lisanslý sporcudan, 120 bin lisanslý sporcuya, 600 yarýþmacý sporcudan, 25 bin yarýþmacý sporcuya gelen bir yapýmýz oluþtu. Bugün burada artistik cimnastik için buradayýz ama bizim birçok branþýmýz daha var" ifadelerini kullandý.

"Sporcularýmýzdan finaller ve madalyalar bekliyoruz"

Bu kupada hedeflerinin çok büyük olduðunun altýný çizen Çelen, "Sporcularýmýzdan finaller ve madalyalar bekliyoruz. Tabi bu yarýþmadan sonra bizim ana hedefimiz olan Ýngiltere'de bir dünya þampiyonamýz var. Olimpiyatlarýn ilk eleme müsabakalarý yapýlacak. Bu yarýþmalar bizim için hep hazýrlýk müsabakalarý görevi görüyor. O bakýmdan sporcularýmýzýn hepsine baþarýlar diliyorum. Umarým finallerde tüm sporcularýmýz madalya alýr ve Ýstiklal Marþýmýzý okutur, Türk halkýný bir kez daha gururlandýrýr" diye konuþtu. Uluslararasý Cimnastik Federasyonu Erkekler Artistik Cimnastik Teknik Kurul Baþkaný Arturs Mickevics ise Türk Cimnastik Federasyonu ile çok üst düzeyde iliþkileri olduðunu belirterek, "Birçok þampiyona bu yüzden Türkiye'de yapýlýyor. Özellikle son yýllarda Türk cimnastikçilerinin Avrupa'da, Akdeniz Oyunlarý gibi büyük organizasyonlarda altýn madalya almalarý bizi de mutlu ediyor. Bundan sonraki süreçte de Türk cimnastiðiyle kol kola çok ciddi çalýþmalar yapacaðýz" þeklinde konuþtu.

Ferhat Arýcan: "Dünya Þampiyonasýnda takým olarak ilk 8'e girip dünya finali yapmak istiyoruz"

Milli sporcu Ferhat Arýcan da burada yarýþmaktan çok mutlu olacaðýna vurgu yaparak, "Dünya Kupasý'nýn 5'incisini düzenliyoruz. Bu da organizasyonu iyi yaptýðýmýzýn göstergesidir. Seneye Antalya'da Avrupa Þampiyonasý yapýlacak. O yüzden sadece Türk cimnastiðinin sadece sportif anlamda baþarýlarý deðil organizasyon anlamýnda da baþarýlý olduðumuzu söylemek istiyorum. Dünya Þampiyonasý öncesi son provamýz. O yüzden takým için çok önemli bir yarýþma. Bu yarýþmada Dünya Þampiyonasýnda yapacaðýmýz serileri deneyeceðiz. Þu anda takýmýmýz hazýr. Bu yýl takým olarak çok büyük baþarýlar elde ettik. Takýmýn kaptaný olarak gurur duyuyorum. Þu anda en büyük hedefimiz kaldý, Dünya Þampiyonasý. Dünya Þampiyonasýnda takým olarak ilk 8'e girip dünya finali yapmak istiyoruz. Bu da tarihte bir ilk olacak. Bireysel olarak da tabi ki madalyalar hedefliyoruz. O yüzden bu yarýþma bizim için çok önemli. Bu yarýþmada her alette madalya bekliyoruz. Çünkü gerçekten her alette çok iyiyiz. Ýnþallah elimizden gelenin en iyisini yaparak, Ýstiklal Marþýmýzý söyletip, bayraðýmýzý en üste çýkarmak istiyoruz" dedi.

Bugün baþlayacak yarýþmalar, 3 gün sürecek. Organizasyonda ay yýldýzlý formayý, milli sporcular kadýnlarda Bilge Tarhan, Sevgi Seda Kayýþoðlu, Bengisu Yýldýz ve Derin Tanrýyaþükür, erkeklerde ise Ferhat Arýcan, Ademe Asil, Ýbrahim Çolak, Mehmet Ayberk Koþak, Sercan Demir ile Onur Çelik temsil edecek.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.