sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

14. ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU 23 EKÝM’DE KOÞULACAK

  •  4 Ekim 2022 Salý 13:29

Mersin Büyükþehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan düzenlenen ve bu yýl 14. ’sü gerçekleþtirilecek olan ‘Uluslararasý Tarsus Yarý Maratonu’nun hazýrlýklarý devam ediyor.

Binlerce yýllýk geçmiþiyle, Anadolu'nun en eski kentleri arasýnda yer alan Tarsus'un tarih kokan yollarýnda koþulacak maraton, 23 Ekim'de start alacak. ‘Dünden yarýnlara koþuyoruz' sloganýyla düzenlenen ‘14. Uluslararasý Tarsus Yarý Maratonu' çerçevesinde, halk koþusu da yapýlacak. Detaylý bilginin ‘spor.mersin.bel.tr' adresinden alýnabildiði maratonla ilgili kayýtlar baþladý. Cumhuriyet Meydaný'ndan start alacak olan 21 kilometrelik yarý maraton, eski Tarsus Evleri, Kleopatra Kapýsý, Makam Camii ve daha birçok tarihi alanlarýn bulunduðu güzergah üzerinde koþulacak ve yine baþlangýç noktasý olan Cumhuriyet Meydaný'nda sonuçlanacak.

“Tarsus olarak bunu hepimizin sahiplenmesi gerekir”

Maratonla ilgili Tarsus'ta faaliyet yürüten ilgili STK temsilcileriyle istiþare toplantýsý gerçekleþtirildi. Toplantýda konuþan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baþkaný Emrullah Taþkýn, “Þu ana kadar yaptýðýmýz çalýþmalarla ilgili bilgilendirme yapmak için buradayýz. Sizlerden alacaðýmýz görüþleri, fikirleri de deðerlendirip, maratonu güzel bir þekilde gerçekleþtirmeyi düþünüyoruz. Hedefimiz bu. Odalarýmýz, borsalarýmýz, sivil toplum kuruluþlarýmýz, derneklerimiz, üniversitelerimiz ve þu an aklýma gelmeyen diðer sivil toplum kuruluþlarýnýn da bu iþin içerisinde olmasýný bekliyoruz. Sizlerden maddi deðil ama manevi destek istiyoruz. Bize destek olursanýz mutlu oluruz ve Tarsus olarak bunu sahiplenirsek çok da güzel olur” dedi.

“Amacýmýz Tarsus'un adýný duyurmak”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Þube Müdürü Bünyamin Gökayaz ise amaçlarýnýn Tarsus'u tanýtmak olduðunu belirterek, “Burada asýl amaç Tarsus'un adýný duyurmak, Tarsus'u tanýtmak. Katýlýmcýlara, yarýþmacýlara, basýn yayýn organlarý aracýlýðýyla Tarsus'un tarihi ve kadim bir kent olduðunu göstermek istiyoruz. Bu yýl 14.'sünü yapacaðýmýz Tarsus Yarý Maratonu'nda parkurumuz þehrin kalbinden, tarihinden, çayýndan, þelalesinden geçecek” diye konuþtu.

“Bunun devam ediyor olmasý bizim rüyamýzdý”

Geçmiþ dönem Tarsus Kent Konseyi Baþkaný Ali Cerrahoðlu da pandemi nedeniyle ara verilen maratonun yeniden koþuluyor olmasýndan dolayý mutlu olduklarýný kaydederek, “Bunun devam ediyor olmasý hakikaten bizim rüyamýzdý. Kýsa bir ara verilmiþti, þimdi kaldýðý yerden devam edecek. Bundan dolayý çok mutluyuz. Eskisi gibi, hatta daha güzel, daha geniþ katýlýmlý, daha kaliteli, sporcularýn ihtiyaçlarýný karþýlayan, bol izlenen, Türkiye'de ve hatta dünyada ses getiren bir maraton olmasýný diliyorum” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
MERSÝN’DE ÖÐRENCÝLERÝN SINAV KAYGISINI AÞMALARI ÝÇÝN DESTEK VERÝLÝYOR
MUT KAYISI KÜLTÜR VE SANAT FESTÝVALÝ 24 MAYIS’TA BAÞLIYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.