sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

EÞÝNÝ SOKAK ORTASINDA VURAN KOCANIN YARGILANMASINA DEVAM EDÝLDÝ

  •  15 Eylül 2022 Perþembe 14:34

Mersin’de boþanma aþamasýndaki eþini, sokakta silahla yaraladýðý gerekçesiyle hakkýnda 30 yýla kadar hapis cezasý talebiyle dava açýlan sanýðýn yargýlanmasýna devam edildi. Adli Týp Kurumundan gelen raporda sinir hasarý olduðu ortaya çýkarken, iddia makamý mütalaasýnda þahsýn ’kasten yaralama’ suçundan cezalandýrýlmasýný istedi.

Mersin 1. Aðýr Ceza Mahkemesindeki 6. duruþmaya sanýk Þerif A. tutuklu bulunduðu cezaevinden Ses ve Görüntü Biliþim Sistemi (SEGBÝS) aracýlýðýyla katýlýrken, müþteki eski eþi Derya D. ile taraf avukatlarý hazýr bulundu. Derya D. duruþmada, sanýðýn en aðýr cezayý almasýný isteyerek, "Artýk bir sonucun çýkmasýný istiyorum. Sanýk dýþarý çýkacak diye çok korkuyorum. Ýnþallah gereken cezayý alýr" dedi.

Taraf avukatlarý da savunma yaparken, Adli Týp Kurumundan da rapor geldi. Raporda duyu ya da organlardan birinin iþlevinin sürekli zayýflamasý niteliðinde olduðu kanaatine varýldýðý belirtildi.

Ýddia makamý ise mütalaasýný verdi. Savcý, mütalaasýnda sanýðýn "kasten yaralama" suçundan cezalandýrýlmasýný talep etti.

Mahkeme heyeti, sanýðýn tutukluluk halinin devamýna karar vererek, dosyadaki eksikliklerinin tamamlanmasý için duruþmayý erteledi.

Olayýn geçmiþi

29 Aralýk 2020'de merkez Akdeniz ilçesi Camiiþerif Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Derya D., sabah iþe gittiði sýrada boþanma aþamasýndaki eþi tarafýndan silahlý saldýrýya uðramýþtý. Yaralanan Derya D., Mersin Þehir Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi'ne kaldýrýlmýþ, olay sonrasý Adana'da yakalanan zanlý Þerif A. tutuklanmýþtý. Þerif A. hakkýnda "kasten öldürmeye teþebbüs", "cebir, tehdit veya hile kullanarak kiþiyi hürriyetinden yoksun kýlma" ve "ruhsatsýz ateþli silahlarla mermileri satýn alma, taþýma veya bulundurma" suçlarýndan 16 yýldan 30 yýla kadar hapis cezasý talebiyle dava açýlmýþtý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.