sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN ÞEHÝR TÝYATROSU 14 EKÝM’DE PERDELERÝNÝ AÇIYOR

  •  12 Eylül 2022 Pazartesi 10:21

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu, sanatçý kadrosuna 3 yeni oyuncuyu daha katarken, sezon açýlýþýný 14 Ekim’de yapacak.

Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý Koordinatörü Opera Sanatçýsý Bengi Ýspir Özdülger, yeni kadro ile yeni sezona giriþ yapacaklarýný belirterek, “Bundan 2 yýl önce temmuz ayýnda Þehir Tiyatromuza yeni yol arkadaþlarýmýzý kazandýrmak ve onlarla birlikte güzel bir yolda sanat yolculuðu yapmak için bir araya gelmiþtik. 2 yýl sonra tekrar bir aradayýz. Sezonumuz baþlamadan önce, 3 yeni tiyatro oyuncusu arkadaþýmýzla daha yol alalým istedik. Çünkü ekim ayýnda prömiyer gerçekleþtireceðiz ve perdelerimizi açacaðýz. 3 yeni arkadaþýmýzý seçmek için, hep beraber yine güzel bir komisyonla bir aradayýz. Çünkü sanatýn gerekliliði liyakat ve objektif deðerlendirme olduðu için, bir önceki sýnavda yaptýðýmýz gibi, bir jüri heyetinin önünde bu sanatsal deðerlendirmeyi yapýyoruz” dedi.

“Kadromuz her geçen gün biraz daha güçleniyor”

Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak ise güçlendirilmiþ kadrolarýyla 14 Ekim'de perdeleri açacaklarýný ifade ederek, “Bir Þehir Tiyatrosu, 2 yýl arayla yeni bir sýnav yapýyor ve kadromuz her geçen gün biraz daha güçleniyor. Bu þahane bir durum. Bu bir yetenek sýnavý deðil. Biz bütün mezunlarýmýzýn hepsini yetenekli ve ehliyetli kabul ediyoruz. Bu bir seçme sýnavý. Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatromuzun kimlere ihtiyacý varsa, hangi tür, hangi tip oyuncuya ihtiyacý varsa onlarý seçmeye çalýþýyoruz. Üçüncü sezonumuza giriyoruz. Pandemi sürecinde, mümkün olduðu müddetçe perdelerimizi açtýk. Salgýn sürecinde ciddi sýkýntýlar yaþayan sanat dünyasý, þimdi yavaþ yavaþ kendine geliyor. Bu yýl yeni sürprizler ve daha güçlendirilmiþ bir kadroyla perde açacaðýmýz için de çok mutluyuz. Daha geniþ, daha saðlam bir kadro ile 14 Ekim'de perdelerimizi açarak seyircimizle buluþacaðýz” diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
FAYANS YÜKLÜ TIR YANDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.