sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

5. ULUSLARARASI GÜLNAR BÝLÝM VE KÜLTÜR ETKÝNLÝKLERÝ YAPILDI

  •  9 Eylül 2022 Cuma 17:19

Bu yýl 5’ncisi düzenlenen Uluslararasý Gülnar Bilim ve Kültür Etkinlikleri, Mersin Büyükþehir Belediyesinin destekleri ile yapýldý. Yurtiçi ve yurtdýþýndan akademisyenler ve sanatçýlarýn katýldýðý, atölye, sergi ve söyleþilerin olduðu etkinlik, dolu dolu içeriði ile Gülnar halkýyla buluþtu.

Mersin Büyükþehir Belediyesinin kadýn üretici stant kurulumu ve bilgilendirme çalýþmalarý ile destek verdiði etkinliðin açýlýþý, Mersin Üniversitesi Gülnar Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu bahçesinde yapýldý. Mersin Büyükþehir Belediyesinin 2.5 yýl önce baþlattýðý Üretici Kadýn Stantlarý, etkinlik çerçevesinde yeniden Gülnarlý vatandaþlarla buluþtu. Etkinliðe katýlanlarýn yoðun ilgi gösterdiði stantlara, Gülnar ve Mut'tan üretici kadýnlar katýldý.

Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi personelinin de bilgilendirme yaptýðý etkinlikte, Mersin Büyükþehir Belediyesinin, kadýnýn güçlenmesi ve toplumda görünür kýlýnmasý için hayata geçirdiði projeler anlatýldý. Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesinin verdiði hizmetlerin tanýtýldýðý etkinlikte, ‘Kadýnýn Üretimdeki Gücü'konu baþlýklý bilgilendirme de yapýldý. Etkinlik akþamlarý ise Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi bünyesindeki Kent Orkestrasýnýn verdiði konserlerle renklendi.

'Kadýn Gücü ve Kadýn Emeði' konulu çalýþtay düzenlendi

Etkinliðe katýlan sanatçýlar eserlerini sergilerken, Gülnar Kültür Merkezi'nde ise Prof. Dr. Ayþe Çalýk Ross'un genel koordinatörlüðünde sempozyum düzenlendi. Düzenlenen sempozyumda hem Türkiye'de hem de dünya genelinde baþarýlý kadýn hikayeleri paylaþýldý. Kadýnlarýn yaþadýðý zorluklar noktasýnda neler yapýlabileceðinin de konuþulduðu sempozyumun ardýndan, ‘Kadýn Gücü ve Kadýn Emeði' konulu çalýþtay düzenlendi.

Etkinlik çerçevesinde birçok farklý sanatçý, yine Gülnar Kültür Merkezinde bireysel ve toplu bir þekilde sergilerini yaptý. Daha önce Gülnar'da yaþanan orman yangýnlarýndaki yanmýþ çam kütüklerinden yontulan heykeller, seramik atölyeleri, fotoðraf sergileri ve nakýþ sergilerinin de olduðu etkinlik, Gülnar Hatun Göç Katarý Yürüyüþü ile tamamlandý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
FAYANS YÜKLÜ TIR YANDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.