sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ 6. ULUSLARARASI SATRANÇ TURNUVASI BAÞLADI

  •  5 Eylül 2022 Pazartesi 11:06

Mersin Büyükþehir Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu iþ birliðinde organize edilen ’Mersin Büyükþehir Belediyesi 6. Uluslararasý Satranç Turnuvasý’ baþladý.

Yeniþehir Atatürk Kültür Merkezinde yoðun bir ilgiyle baþlayan turnuvaya, 11 yabancý ülke ve 30 ilden toplam 314 sporcu katýldý. Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer de turnuva öncesi sporcularý ziyaret ederek, baþarýlar diledi. Turnuvanýn startý Baþkan Seçer ve Türkiye Satranç Federasyonu Baþkaný Gülkýz Tulay'ýn açýlýþ hamlesiyle verildi. 10 Eylül tarihine kadar sürecek turnuvada, dereceye giren isimlere ödülleri verilecek.

“Bu turnuvalar, toplumsal anlamda dünyaya mesaj veriyor”

Turnuvayý hem kent hem de ülke tanýtýmý açýsýndan çok deðerli bulduðunu söyleyen Baþkan Seçer, “Özellikle þehir dýþýndan, hatta yabancý ülkelerden gelen misafirlerimize, güzel bir Mersin mevsiminde, güzel günler geçirmelerini diliyorum. Çok güzel bir organizasyon. Satranç Federasyonu Baþkanýmýz baþta olmak üzere, turnuvada emeði geçen herkese çok teþekkür ediyorum. Bu etkinliklerin her þeyden önce dini, dili, ýrký ne olursa olsun, dünya insanlarýnýn bir arada barýþý temsilen, dünyaya bir mesaj vereceði etkinlikler olmasýný diliyorum. Zaten kültürün, sanatýn, sporun ana misyonu da budur” dedi.

“Diðer tüm uluslararasý turnuvalara örnek bir turnuva”

Türkiye Satranç Federasyonu Baþkaný Gülkýz Tulay ise faaliyet programýna yoðun bir þekilde devam ettirdiklerini belirterek, “Türkiye Satranç Federasyonu'nun, bugün 1 milyon 90 bin lisanslý sporcusu var. Þunu memnuniyetle belirtmek isterim ki, geldiðimiz bu noktada yerel yönetimlerin bize çok önemli katkýlarý olduðunu görüyoruz. Bugün 6'ncýsýný hayata geçirdiðimiz Uluslararasý Mersin Açýk Satranç Turnuvasý da bunun en önemli göstergelerinden biri. Mersin turnuvasý, hem organizasyon yeteneði anlamýnda hem de reytingi yüksek sporcularýn katýlýmý anlamýnda, diðer tüm uluslararasý açýk satranç turnuvalarýmýza örnek teþkil eden bir turnuva” diye konuþtu.

Sporcular, açýlýþýn ilk oyununa baþladýlar

Turnuvaya Rusya'dan katýlan uluslararasý büyük usta Vyacheslav Ikonnikov, “Bu etkinliðe ilk defa katýlýyorum. Gayet iyi, katýlýmýn da iyi olduðunu düþünüyorum. Bir belediyenin, federasyonla beraber böyle bir organizasyon düzenlemesi güzel bir þey” ifadelerini kullandý.

Mersin'de yaþayan Alperen Metin, “Küçüklüðümden beri satrançla haþýr neþir oldum. Turnuva çok iyi olmuþ. Her þeyi çok iyi hazýrlamýþlar. Mersin Büyükþehir Belediyesinin organizasyonuna ilk defa katýlýyorum. Sistem iyi bence. Ayrýca 10 tane GM oyuncusu getirmeleri de çok iyi olmuþ. Onlarý da izleyerek, zevkle maçlarýna katýlabileceðiz” þeklinde konuþtu.

Bu turnuvaya daha önce de katýldýðýný belirten 11 yaþýndaki satranç oyuncusu Þirin Annaberdiyeva, “Bu sene ikinci turnuvamý oynayacaðým ve yüksek puan çekmeyi düþünüyorum. Babam da büyük usta olduðundan satrancý çok iyi biliyorum. Bence turnuva çok baþarýlý. Organizasyon çok güzel” dedi.

5 yaþýndan beri satranç oynayan ve birçok ödüle sahip Ege Öz, “Daha önce bir kez katýlmýþtým ve buraya takým turnuvasý için gelmiþtik. Bu iyi bir organizasyon olmuþ. Ýddialýyým, diðer arkadaþlarýma da baþarýlar diliyorum” diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.