sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KUÞ YUVA YAPTI, BU SICAKTA KLÝMADAN VAZGEÇTÝ

  •  15 Temmuz 2022 Cuma 13:08

Mersin’de bir ofisteki klimaya kuþ yuva yaptý, hava sýcaklýðýnýn 40 dereceyi bulmasýna raðmen iþletmeci Ahmet Ergin yumurtadan kuþlar çýkýp uçana kadar klimasýndan vazgeçip örnek bir davranýþ gösterdi.

Erdemli ilçesinde site yöneticiliði ve danýþmanlýk yapan Ahmet Ergin'in ofisindeki klimaya kumru kuþu yuva yapmaya baþladý. Ergin bunun üzerine kuþun dýþarý yuva yapmasý için iki tane doðal yuva koydu. Buna raðmen kumru klimanýn üzerine, dal parçalarý taþýyarak önce yuvasýný tamamladý sonra da yumurtalarýný býraktý. Kuluçkaya yatan kumrunun yavrularý çýkýp büyüyene kadar ise Ergin, zaman zaman 40 dereceye ulaþan yaz sýcaðýnda klimasýndan vazgeçti.

Erdemli'de 7 yýldýr faaliyet gösterdiðini ve bürosunu yeni iþ yerine taþýyalý 2 ay olduðunu belirten Ahmet Ergin, "Bir haftadýr bir misafirimiz var, kumru. Ýþ yerimizi her açtýðýmýzda odamýzda bulduðumuz bir kumru. Dýþarýya yuva yapmasý için yuva koyduk, 2 tane doðal yuva koydum, yuva yapsýn diye ama özellikle geldi klimamýzýn üzerini mesken tuttu" dedi.

"Misafirdir, bizim baþ tacýmýzdýr"

Kuþu uzaklaþtýrmak için çaba sarf ettiðini ifade eden Ergin, "2 defada uzaklaþtýrmaya çalýþtým ama gitmedi. En son arkadaþlar dediler ki, bunun altýna havlu türü bir þey koyarsan gelip yuva yapmazlar dediler. Havluyu koymama raðmen, hem yuvayý koymuþ, hem de 2 tane de yumurta yapmýþ. 35 veya 40 gün biz bununla komþu olduk. Odamýzý paylaþtýk. Dolayýsýyla da klimamýzý çalýþtýramýyoruz. Sýcakta mecburen ona katlanmak zorunda kaldýk. Çünkü Tanrý misafiridir, bizim baþ tacýmýzdýr. Klimamýzýn köþesine yerleþti ayný ortamý paylaþýyoruz" diye konuþtu.

“Sýcaklýk 40 dereceyi buluyor”

Bu sýcakta klimayý servis dýþý býrakmak zorunda kaldýklarýný anlatan Ergin, "Biz Akdeniz bölgesindeyiz, Mersin'de Erdemli'deyiz. Burasý Akdeniz ikliminde deniz sahilinde olan bir yer. Sýcaklýk 35-40 dereceyi buluyor. Bu sýcaklýða raðmen de kumrumuzun rahatýný, konforunu bozmamak için, yuvasýný bozmamak için sýcaklýða katlandýk ve klimamýzý 35 gün süreyle servis dýþý býraktýk" dedi.

Yavrular çýkýp uçana kadar kuþlarý aðýrlayacaklarýný dile getiren Ergin, "Ýnþallah yavrularýný sað salim çýkarýr ve biz onu yolcu ederiz. Yolcu ettikten sonra da klimamýzý çalýþtýrabiliriz. Dýþarý da 2 tane yuvamýz var ama bir türlü oraya gönderemedik, ýsrarla klimanýn üstünü seçti. Ev tuttu, mesken tuttu, bizim de misafirimiz oldu. O þekilde aðýrlayacaðýz” diyerek sözlerini tamamladý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
TCG NUSRET MÜZE GEMÝSÝ, MERSÝN’DE ZÝYARETE AÇILDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.