sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÖLDÜREN SANIKTAN PES DEDÝRTEN SÖZLER: "AÝLEYE BAÞSAÐLIÐI DÝLÝYORUM"

  •  31 Mayýs 2022 Salý 15:19

Mersin’de sokak ortasýnda tabancayla vurarak 24 yaþýndaki Raziye Oskay’ý öldüren sanýðýn yargýlanmasýna baþlandý. Sanýk sözlü olarak ifade vermeyeceðini söylerken, aileye ’baþsaðlýðý dilemesi’ pes dedirtti. Annenin sözleri ise mahkemeyi izleyenleri gözyaþlarýna boðdu.

Mersin 5. Aðýr Ceza Mahkemesindeki duruþmaya tutuklu sanýk Barýþ Can U. SEGBÝS ile katýlýrken, genç kýzýn annesi Fatma Ýsmet Oskay, babasý Murat Oskay, kýz kardeþi, taraf avukatlarý ile Oskay ailesinin yakýnlarý, kadýn dernekleri ve siyasi parti temsilcileri katýldý. Duruþmada sözlü olarak savunma yapmayacaðýný söyleyen sanýk Barýþ Can U., "Ben olaydan dolayý psikolojik sýkýntý yaþýyorum. Yazýlý savunma yapacaðým. Diyeceðim bir þey yok. Aileye baþsaðlýðý diliyorum" dedi.

"11 yýldýr kýzýmý sürekli tehdit ediyordu"

Baba Murat Oskay ise 11 yýldýr kýzýnýn sürekli tehdit aldýðýný vurgulayarak, "11 yýldýr kýzým hep içine kapanýk bir þekilde yaþadý. Kýzýmý hep korkutarak, tehdit ederek sindirmeye çalýþtý. Kýzýmý daha önce Ýzmir'e kaçýrdý. Evimize silahla saldýrdý. Bir dönem uzaklaþtýrma kararlarý alýndý ama yine de kýzýmý rahat býrakmadý. En son kýzýmý öldürdü. En aðýr cezayý almasýný istiyorum" diye konuþtu.

Annenin "kýzým kurtuldun" sözleri izleyenleri gözyaþlarýna boðdu

Anne Fatma Ýsmet Oskay ise sanýðýn kýzýný hiçbir zaman rahat býrakmadýðýnýn altýný çizerek, "Kýzým yýllardýr hep bu þahsýn korkusuyla yaþadý. Sürekli kýzýmý tehdit etti. Biz bu caniden çok çektik. Benim yavrum zaten yaþarken öldü. Ben anne olarak öldüðü anda kýzýmýn yanýna gittiðimde 'kýzým kurtuldun' dedim. Düþünün artýk öyle bir noktaya gelmiþtik, bir anne bunu nasýl söyler. Zaten kýzým öldürüleceðini biliyordu. Ölmeden önce 17 gün önce mezarý ziyarete gittik. Orada 'anne yakýnda ben de buraya geleceðim' dedi. 17 gün sonra kýzým öldürüldü. Ben kýzýma 24 sene emek ettim. Saçýnýn teline zarar gelmesin diye yýllarca uðraþtým. Biri çýktý geldi ve iþine giden kýzýmý evimizin önünde 11 kurþun sýkarak, katletti. Kýzýmýn öldüðünü duyunca dünyam yýkýldý. Bu þahsýn en aðýr þekilde cezalandýrýlmasýný istiyorum" þeklinde konuþtu.

Taraf avukatlarý ile tanýklarý da dinleyen mahkemeye heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasý için duruþmayý 28 Haziran'a erteledi.

Olayýn geçmiþi

Mersin'in merkez Toroslar ilçesi Okan Merzeci Mahallesi'nde 10 Ocak 2022 tarihinde meydana gelen olayda, sabah erken saatte iþe gitmek için evden çýkan Raziye Oskay'ýn yolunu kesen eski niþanlýsý Barýþ Can U., çýkan tartýþma sonrasý Raziye'ye birçok kez ateþ ederek aðýr yaralamýþ, genç kýz kaldýrýldýðý hastanede hayatýný kaybetmiþti. Olayýn ardýndan kaçan zanlý ise polisin operasyonuyla yakalanýp, gözaltýna alýnmýþ, yapýlan iþlemlerinin ardýndan çýkarýldýðý mahkemece tutuklanmýþtý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
BAÞKAN YILDIZ, ÖZEL BÝREYLERLE PÝKNÝK YAPTI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.