sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SAHÝPSÝZ KÖPEK TEDAVÝ EDÝLDÝ

  •  30 Mayýs 2022 Pazartesi 10:03

Mersin’de aðýz yaralarý bulunan sahipsiz köpek, Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesine baðlý Kaþlý Geçici Hayvan Bakýmevi’nde tedavi edilerek saðlýðýna kavuþturuldu.

Belediyeden yapýlan açýklamaya göre, hayvanseverler, aðzýndaki yaralarý fark ettikten sonra sahipsiz köpeði birçok veterinere götürdü. Hem maliyeti hem de tedaviye cevap vermemesi sebebiyle soluðu Büyükþehir Belediyesinin donanýmlý Kaþlý Geçici Hayvan Bakýmevi'nde buldu. Papi, ‘papilloma' denilen dil, dudak ve aðýz yaralarý için kemoterapi gördü. Bakýmevine ilk geldiðinde solunum güçlüðü çeken ve beslenemediði için çok zayýflamýþ olan 'Papi', tedavisinin ardýndan katý gýdalarla beslenmeye baþladý. Papi, 1.5 aylýk tedavisinin ardýndan saðlýðýna kavuþtu.

“Papi'ye bir sahip arýyoruz”

Tarýmsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde veteriner hekim olarak görev yapan Hasan Serkan Yener, 'Papi'yi saðlýðýna kavuþturduklarýný belirterek, þunlarý söyledi: “Ýlk geldiðinde aðzýnda yoðun bir papilloma virüsü olduðunu gördük. Bu virüs dil, dudak ve aðzýn geneline hýzlý bir þekilde yayýlmýþtý. Aþýrý bir zayýflama durumu vardý ve solunum güçlüðü çekiyordu. Öncelikli olarak sývý tedavisi ile kendisini destekledik. Daha sonra yumuþak gýdalar ve þu an kuru mama yiyecek duruma geldi. 'Papi' þu an gayet saðlýklý. Bu tür hastalýk atlatan köpeklerimizin sahiplenilmesi bizi daha çok mutlu eder. Onun için bir sahip arýyoruz. Gelip sahiplenmelerini istiyoruz."

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.