sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

20. MERSÝN ULUSLARARASI MÜZÝK FESTÝVALÝ, GALA KONSERÝYLE BAÞLADI

  •  23 Mayýs 2022 Pazartesi 10:03

Mersin’de bu yýl 20. Mersin’de bu yýl 20.’si düzenlenen Uluslararasý Müzik Festivali, Kültür Merkezi Opera Sahnesinde besteci ve þef Murat Cem Orhan yönetiminde gerçekleþtirilen gala konseriyle Festival Orkestrasýnýn eþlik ettiði konserde, mezzosoprano Asude Karayavuz, soprano Hale Soner Kekeç, tenor Erdem Erdoðan ve bariton Caner Akgün, seslendirdiði opera aryalarýyla sanatseverleri kendilerine hayran býraktý.

Festivalin Yürütme Kurulu Baþkaný Selma Yaðcý, Mersin halkýnýn her þeyin en iyisini hak ettiðini belirterek, "Dolayýsýyla kollarý sývadýk. Bizler bu iþin gönüllü neferleriyiz. Festivalimiz tüm bu iþe katkýda bulunanlarla ve seyircilerimizle güzel. Herkese teþekkür ediyorum" dedi.

Ünlü oyuncu Volkan Severcan'ýn sunumunu yaptýðý konser öncesi, Ressam Ahmet Yeþil'in tablolarýndan oluþan 2022 Festival Ödülleri sahiplerini takdim edildi. 'Festival Sanat Ödülü' Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu'na, 'Festival Kent Ödülü' Ýçel Sanat Kulübü'ne, 'Nevit Kodallý Genç Yetenek Ödülü' Ada Yalýn Yücel'e ve '20. Yýl Özel Ödülü' ise Tarsus Belediyesi Þehir Tiyatrosu'na takdim edildi. Ödülleri, Mersin Þehir Tiyatrosu adýna Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, Tarsus Þehir Tiyatrosu adýna Genel Sanat Yönetmeni Murat Çapar, Ýçel Sanat Kulübü adýna Yönetim Kurulu Baþkaný Mecit Baskýn ve 'Genç Yetenek Ödülü'nü Ada Yalýn Yücel aldý.

Sanatseverlerin yoðun ilgi gösterdiði konserde, festivalin kuruluþuna hamilik yaparak temelini atan Eski Mersin Valisi Akif Týð ile birlikte, Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan, Ýl Kültür Müdürü Cengiz Ekici, Mersin Büyükþehir Belediyesi adýna Bengi Ýspir Dülger, Yeniþehir Belediyesi adýna Cafer Karabulut, Akdeniz Belediyesi adýna Aydýn Eðin, Tarsus Belediyesi adýna Nihat Çapar dinleyici olarak salonda yerini aldý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.