sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAÞKAN SEÇER, ÖZEL GEREKSÝNÝMLÝ ÇOCUKLARLA PÝZZA YAPTI

  •  11 Mayýs 2022 Çarþamba 17:39

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Büyükþehir Belediyesinin Engelliler Haftasý çerçevesinde düzenlediði Pizza Atölyesi etkinliðinde özel gereksinimli bireylerle pizza yaptý. Seçer, “Onlarla beraber olmak benim açýmdan muazzam dakikalardý” dedi.

Mersin Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Baþkan Vahap Seçer, 10-16 Mayýs Engelliler Haftasý dolayýsýyla Büyükþehir Belediyesi Engelliler ve Saðlýk Hizmetleri Dairesi tarafýndan düzenlenen Pizza Atölyesi etkinliðine katýldý. Kültür Park içerisindeki Çocuk Haklarý Parkýnda düzenlenen Pizza Atölyesi etkinliðine, Büyükþehir Belediyesinin Engelsiz Yaþam Merkezinden yararlanan özel gereksinimli 18 çocuk katýldý. Baþkan Seçer de etkinlikte çocuklarla birlikte pizza yaptý. Görme engelli Alperen ve down sendromlu Gizem, pizza yapým aþamasýnda Baþkan Seçer'e eþlik etti. Seçer, hamura sos sürme aþamasýnda Alperen'e yardým ederken, Gizem'in hamuruna ise pizza malzemelerini birlikte yerleþtirdi.

Mersin'in en özel þeflerinden herkese pizza

Keyifli dakikalarýn yaþandýðý etkinlikte, Mersin'in en özel þefleri dünyanýn en özel pizzalarýný hazýrladý. On parmaðýnda on marifet bulunan Mersin'in özel þefleri, pizza yaparken bir yandan da portakal sýktý. Baþkan Seçer'in ve özel gereksinimli çocuklarýn özenle hazýrladýðý pizzalar fýrýna atýldý. Özel gereksinimli bireyler, hazýrlanan pizzalar ile portakal sularýný ellerine alarak Baþkan Seçer'le birlikte hatýra fotoðrafý çektirdi.

“Benim açýmdan muazzam dakikalardý”

Etkinlikte çocuklarla birlikte keyifli dakikalar yaþadýðýný vurgulayan Seçer, “Bugün Kültür Parkta Akdeniz'in kýyýsýnda özel çocuklarýmýzla beraberim. Çok güzel bir çalýþma gerçekleþtirdik. Burada pizza yaptýk, meyve suyu sýktýk. Çok da güzel pizzalar oldu. Daha sonra da hep beraber afiyetle yedik. Bu hafta içerisinde belediyemizin farklý etkinlikleri olacak. Onlardan bir tanesiydi. Benim açýmdan onlarla beraber olmak muazzam dakikalardý. Onlarý hissetmek, onlarýn sevgisi çok farklý bir duygu, bunu kelimelere dökmem mümkün deðil. Umut ediyorum her zaman, her saniye, her dakika bu özel bireylerimiz bu mutluluk içerisinde olsunlar. Hayatlarý bu þekilde kolaylýkla sürdürülebilir olsun” dedi.

“Burada pizza yaptýðým için mutluyum”

Çocuklar etkinlikte büyük mutluluk yaþadý. Down sendromlu Gizem Kaçaman, yaþadýðý hisleri “Pizza yapmayý çok seviyorum. Buraya ilk defa pizza yapmaya geldim. Burada pizza yaptýðým için mutluyum. Pizzanýn çeþitleri vardýr. Üzerinde biber, sucuk gibi þeyler var. Onu yapmayý biliyordum ama ilk defa yedim. Engelliler Haftasý kutlu olsun” cümleleriyle anlattý.

“Vahap Seçer baþkanýmýzla birlikte olmaktan gerçekten çok mutluluk duyuyoruz”

Görme engelli Alperen Denizalp de etkinlikten büyük keyif aldýðýný belirterek, “Ýlk defa pizza yaptýk ve arkadaþlarýmýzla burada vakit geçirmekten, beraber etkinlik yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Vahap Seçer baþkanýmýz da burada bizimle birlikte oldu. Onunla birlikte olmaktan gerçekten çok mutluluk duyuyoruz” diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.