sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ’ÝN KADINLAR KOROSU SANATSEVERLERDEN TAM NOT ALDI

  •  11 Mayýs 2022 Çarþamba 13:35

Akdeniz Belediyesi, ilçenin her kültüründen katýlýmcýlarýn oluþturduðu kadýnlar korosu ile izleyenlere unutulmaz bir konser keyfi yaþattý.

Sanatseverlerden tam not alan Akdeniz'in Saklý Naðmeleri Kadýnlar Korosunu tebrik eden Baþkan Mustafa Gültak, "Akdeniz'in farklýlýðý en büyük zenginliðimizdir. Sanatýn birleþtirici gücüyle kadýnlarýmýza desteðimiz artarak devam edecek" dedi.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Akdeniz'in saklý naðmelerini keþfetmek, bir araya getirmek ve sanata dönüþtürmek için örnek bir projeye daha imza attý. Akdeniz'in Saklý Naðmeleri Kadýnlar Korosunun, 'Anneler Günü' etkinlikleri çerçevesinde 'Þarkýlarla Þiirlerle Anneler' konseri izleyenler tarafýndan büyük ilgi gördü.

Akdeniz Belediyesi konferans salonunda gerçekleþen konsere, Mersin Valisi Ali Ýhsan Su'nun eþi Zeliha Su ile Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak'ýn eþi Behiye Gültak, Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti Mersin Baþkonsolosu Zalihe Mendeli, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü Serbülent Biçer ile çok sayýda davetli katýldý.

Akdeniz Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Müdürlüðü tarafýndan Mersin Opera ve Balesi Müdürlüðünün de katkýlarýyla oluþturulan kadýnlar korosu izleyenlerden tam not aldý; dakikalarca alkýþlandý.

Sahnede iki saatten fazla kaldýlar

Þef Reyhan Bezdüz ile Þengül Dinler Özal'ýn yönetiminde iki saati aþkýn süre izleyenlere keyifli anlar yaþatan Akdeniz'in Saklý Naðmeleri Kadýnlar Korosuna piyanoda Rufina Usmanova, perküsyonda Alper Kýlýç, Obua ve flütte Bilal Güncan, Vokalde Helin Bülbül ve gitarda Burcu Günemre Orki eþlik etti. Ayrýca korodaki annelerin çocuklarý da þarký ve þiirlerle kýsa bir gösteri yaptý.

"Kadýnlara ve eðitime desteðimiz sürecek"

Akdeniz Belediye Baþkaný Gültak, etkinlikte yaptýðý konuþmada, oluþturduklarý kadýnlar korosunun ilk kez izleyici karþýsýna çýktýðýný ve profesyonel olma yolunda emin adýmlarla ilerlediklerini belirterek, emeði geçen sanatçýlara teþekkür etti, kadýnlar korosunu da kutladý.

Kadýnlara ve eðitime her daim önem verdiklerine dikkat çeken Gültak, "Akdeniz; bu þehrin kalbi, her þeyidir. Akdeniz, paralarýn kazanýldýðý, ticaretin yapýldýðý, serbest bölgenin, limanýn, organize sanayi bölgelerinin olduðu bir yer. Akdeniz'de para kazanýlmazsa Mersin'de bu kadar zenginlik olmaz. Ancak Akdeniz ne yazýk ki en çok kadýnlarýn ve gençlerin ezildiði bir ilçe konumunda. Bu durumlarý gözeterek göreve geldiðimizden bu yana çeþitli hizmet ve projeler üreterek programlar yapmaya devam ediyoruz. Kadýn kooperatifleri kurduk. Þu an Sanayi Bakanlýðýmýzýn desteði ile Türkiye'nin birçok yerinden sipariþ alacak duruma geldiler. Ayrýca anne-kýz projemiz ile devamlý kamplara gönderiyoruz. Geçtiðimiz hafta bölgemizdeki hanýmefendileri Gaziantep'e geziye götürdük; Mut, Hatay, Tarsus'a da götüreceðiz. Bu hizmetimiz de devam edecek" diye konuþtu.

"Koromuzu tüm Türkiye tanýtmayý amaçlýyoruz"

Koroda, ilçenin her kesiminden kadýnlarýn yer aldýðýný kaydederek, "Ýlçenin her kesiminden kadýnýn yer aldýðý kadýnlar koromuz, bir medeniyetler birleþimi olup, insanlarýn önce kalbine sonra hayatýna dokunarak müziðin evrenselliði ile köprüler inþa etti. Böylesi önemli bir günde bizleri yalnýz býrakmayan siz deðerli sanatseverlere de teþekkür ediyoruz. Koromuzu birçok etkinliðimizde de görme fýrsatýnýz olacak. Amacýmýz, kadýnlar korosunu önce Akdeniz sonra Mersin ve tüm Türkiye'ye tanýtmak" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
FATÝH TERÝM, YUNANÝSTAN TAKIMI PANATHÝNAÝKOS’TAN AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.