sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YAÞADIÐI BÖLGEDEN 450 KÝLOMETRE UZAKTA BULUNDU

  •  10 Mayýs 2022 Salý 10:43

Mersin’de vatandaþlar tarafýndan bitkin haldeyken bulunan nesli tükenme tehlikesi altýnda olan ve yaþadýðý bölge nedeniyle Þanlýurfa ceylaný olarak bilinen gazella gazella, ekipler tarafýndan koruma altýna alýndý. Tedavisi yapýlan ceylan, daha sonra Mersin’den doðal yaþam alaný olan Þanlýurfa’ya gönderildi.

Nesli tükenme tehlikesi altýna olduðu için koruma altýnda bulunan dað ceylaný bir diðer adýyla Þanlýurfa ceylanýný Mersin'in Mezitli ilçesine baðlý Cýrman mevkiinde gören vatandaþlar, durumu Doða Koruma ve Milli Parklar Erdemli Þefliðine bildirdi. Bunun üzerine bölgeye giden ekipler bitkin haldeki ceylaný alarak þefliðe getirdi. Burada veteriner hekim tarafýndan kontrolleri yapýlýp tedavisi gerçekleþtirilen ceylan kýsa sürede toparladý. Daha sonra ceylan Mersin'den 450 kilometre uzaklýkta bulunan doðal yaþam alaný Þanlýurfa'ya gönderildi.

2 yaþýndaki gazella gazella cinsi diþi ceylaný alýp getirdiklerini hatýrlatan DKMP Erdemli Þefi Mevlüt Çetin, ”Burada tedavisini tamamladýk. Bugünde bakanlýðýmýza baðlý 75. Yýl Ceylan Üretme istasyonuna teslim edeceðiz. Burada doðal ortamda diðer ceylanlarla yaþam þansý bulacak. Bulunduðunda çok bitkin haldeydi, uzun süre dýþarda kalmýþ. Tedavisini tamamladýk þuanda durumu iyi” diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
FAYANS YÜKLÜ TIR YANDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.