sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE GÖRME ENGELLÝ KADINLARA KURS DESTEÐÝ

  •  3 Mayýs 2022 Salý 13:32

Mersin Büyükþehir Belediyesi, maddi kaynak oluþturmak ve sosyalleþmelerini saðlamak amacýyla görme engelli kadýnlara yönelik “Makrome Eðitimi Atölyesi” açtý.

Görme engelli kadýnlara maddi kaynak oluþturmak ve sosyalleþmelerini saðlamak amacýyla açýlan atölyenin ilk ürünleri ortaya çýktý. Büyükþehir Belediyesinin gönüllüleri tarafýndan verilen kurs üçüncü haftasýný doldururken, görme engelli kadýnlar makrome tekniðiyle çanta, anahtarlýk ve hediyelik eþya gibi ürünler ortaya çýkarabilmenin mutluluðunu yaþadý. Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkaný Þerife Hasoðlu Dokucu, projenin ortaya çýkýþ hikayesini anlattý. Kendisinin sokakta görme engelli bir kadýn görmediðini fark etmesiyle projenin ortaya çýktýðýný belirten Dokucu, “Tarsus'ta ve Mersin'de görme engelli kadýn arkadaþlarýn listesini çýkarttýk. Arkadaþlar tek tek aradý” dedi.

Görme engelli kadýnlara maddi kaynak oluþturacak kurslara devam etmek istediklerini belirten Dokucu, “Þimdi çiçek ekim-dikimini düþünüyoruz. Bunlar ferahlatan þeyler, sosyalleþmelerini saðlýyor. Bir adým attýk, çok mutluyuz. Onlar da çok mutlular” diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
FATÝH TERÝM, YUNANÝSTAN TAKIMI PANATHÝNAÝKOS’TAN AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.