sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KANUN VÝRTÜÖZÜ AHMET BARAN, MERSÝNLÝLERÝ COÞTURDU

  •  27 Nisan 2022 Çarþamba 16:46

Mersin Büyükþehir Belediyesi, kanun virtüözü Ahmet Baran’ý Mersinlilerle buluþturdu. Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi tarafýndan halka açýk gerçekleþtirilen ‘Kanun Namýna Ahmet Baran Konseri’ni, Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer de eþi Meral Seçer ile birlikte izledi.

Ahmet Baran Konseri, Atatürk Parký içerisindeki Amfi Tiyatroda gerçekleþtirildi. Mersinlilerin yoðun ilgi gösterdiði konserde, Amfi Tiyatrodan kanun ezgileri yükseldi. 7 yaþýndan bu yana müziðin içinde olan ve 18 yaþýnda ‘Senfoni Orkestralarýnýn En Genç Solist Kanunisi' unvaný alan dünyaca ünlü kanun virtüözü Ahmet Baran, ‘Kanun Namýna' albümünde yer alan eserleri ve birbirinden güzel daha birçok eseri Mersinli sanatseverlerle buluþturdu. Mersinli dinleyiciler de þarkýlara eþlik ederek adeta büyük bir koro oluþturdu. Baþkan Seçer ve Meral Seçer de tüm þarkýlara eþlik ederken, sahnede Büyükþehir Belediyesi Kent Orkestrasý sanatçýlarý yer aldý. Ahmet Baran'ýn sahne performansý konser sonunda Mersinliler tarafýndan ayakta alkýþlandý.

Konserde, ‘Ay Gýz' parçasýný da Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý Koordinatörü ve Opera Sanatçýsý Bengi Ýspir Özdülger seslendirdi.

“Evimin sýcaklýðýnda konser yapýyor gibiyim”

Sanatçý Baran, konserde yaptýðý konuþmada, “Evimin sýcaklýðýnda konser yapýyor gibiyim” diyerek, konseri düzenleyenlere teþekkür etti. Müziðin insanlarý ayný duyguda buluþturduðunu ifade eden Baran, “Bu akþam kanunun bana verdiði yetkiye dayanarak sizleri insanlýk tarihi ile yaþýt, konuyu öz, duyguyu köz edip kalbimize iþleyen müziði beyaz, bembeyaz bir bulut farz edelim istiyorum. O köpük köpük duygularýn tercümaný, bembeyaz bulut dolaþýrken tüm dünyayý, biz de gönlümüzü kanunun tellerine baðlý, sevgilinin güftesini, umutlarýn bestesini yaptýðým güzel Mersinimizin o masmavi gökyüzüne beyaz kanatlý bir kuþ uçuralým hep birlikte” dedi.

Dinleyicilere de seslenen Baran, “Muhteþem enerjinizi ve ýþýl ýþýl gözlerinizi çok özlemiþim. Burada olup kendinizi görmenizi çok isterdim. Hava da mükemmel. Hakikaten bu güzel kavuþtayý, bu güzel bahar akþamýnda bizim için hazýrlayan, vizyonu ile hizmetleri ile þehrimizin çehresini, enerjisini deðiþtiren çok deðerli Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz Vahap Seçer'e lezzetli bir alkýþ” diye konuþtu.

“Müzik Mersin'e yakýþýyor”

Baþkan Seçer de “Çok keyifli bir akþam yaþýyoruz. En çok herhalde benim ihtiyacým varmýþ. Çok keyif aldým gerçekten. Çok teþekkür ediyorum. Müzik Mersin'e yakýþýyor. Mersin'e güzel olan her þey yakýþýyor aslýnda. Sizler gibi, Ahmet Baran gibi güzel kalpli insanlar çok yakýþýyor. Mersin bir nefret kenti olmasýn. Ötekilerin olduðu kent olmasýn. Mersin hepimizin olsun” ifadelerini kullandý.

“Burada bir kültürler korosu oluþtu”

Dinleyicilerin oluþturduðu koroyu da deðerlendiren Seçer, “Burada da Hatay'a öykünmek gibi olmasýn, bir kültürler korosu oluþtu. Mersin, çünkü Türkiye, Türkiye'nin özeti. Her rengi var burada. Mersin, bir renk cümbüþü. Biz önce Mersin'e, Mersinliye, ülkemize, insanlýða layýk olmaya çalýþýyoruz. Eðer güzel þeyler yapabiliyorsak hep beraber, ne mutlu bize” dedi.

Baþkan Seçer, konuþmasýnýn sonunda Ahmet Baran'a çiçek verdi.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE ÞAMPÝYON FENERBAHÇE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.