sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BU ATÖLYEDE ATIKLAR SANATA DÖNÜÞÜYOR

  •  18 Nisan 2022 Pazartesi 15:39

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Teknik ve Mesleki Eðitim Kurslarý (TORTEK) bünyesinde bulunan ‘Cam Füzyon Atölyesi’ ile geri dönüþüme katkýda bulunuyor.

Osmaniye Mahallesi'ndeki TORTEK binasýnda eðitimlerin verildiði Cam Füzyon Atölyesi, unutulmaya yüz tutmuþ cam iþleme sanatýný yeniden günümüze taþýyor. Cam ve atýk þiþeleri eritip çeþitli aþamalardan geçiren kursiyerler, hem atölyede meslek öðreniyor hem de aile bütçelerine katkýda bulunuyorlar. 18 ile 65 yaþ arasý kadýnlarýn yoðun ilgi gösterdiði atölyede eðitmen eþliðinde atýk camlardan süs eþyalarý, ayna süslemeleri ve çeþitli tablolar yapýlýyor. Kursiyerlerin, atýl durumda bulunan camlarý tekrar deðerlendirerek yaptýklarý eþyalar, ev ve iþyerlerini süslüyor. Kursiyerlerin ürettikleri ürünler, kentte düzenlenen fuarlarda da sergilenerek, alýcýsýný buluyor.

Kursiyerlerden Zeynep Özüdoðru, cam iþleme sanatýnýn kendisi için bir tutku haline geldiðini belirtip Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz'a böyle bir imkan sunduðu için teþekkür etti.

Saksý içine kirpi modeli süs eþyasý yaptýðýný söyleyen kursiyer Özüdoðru, sanatsal ürünleri yaparken ayný zamanda sosyalleþtiklerini de kaydederek, "Toroslar Belediyemizin TORTEK kurslarýnda üretilen ürünleri fuarda gördüm. Cam füzyon hocamýzla da orada tanýþtým. Hocamýz sayesinde kursa baþladým ve çok memnunum. Baþkanýmýza, bizlere böyle bir imkan sunduðu için çok teþekkür ederim. Evlerimizde oturmaktansa böyle güzel ve deðerli iþler çýkarýyoruz. Atýk camlarý deðerlendiriyoruz” dedi.

Cam füzyon atölyesinde 3 yýldýr eðitim alan kursiyer Meral Bolat da hayallerini sanata dönüþtürmenin mutluluðunu yaþadýðýný ifade ederek, "Atýk camlarý, su ve soda þiþelerini geri dönüþtürüyoruz. Hayallerimizi canlandýrdýðýmýz bir kurs burasý. Sunum tabaklarý, süs eþyalarý yapýyoruz. Eþimize, dostumuza, arkadaþlarýmýza hediye ediyoruz. Ayný zamanda ev ekonomimize katkýda bulunuyoruz. Bize bu konuda yol açtýðý ve destek olduðu için Atsýz Afþýn Yýlmaz baþkanýmýzdan Allah razý olsun” diye konuþtu.

Toroslar Belediyesi TORTEK Cam Füzyon Eðitmeni Zahide Eyüpoðlu da cam süsleme iþinin keyifli ve gelir getiren bir sanat olduðunu kaydederek, "Burasý tamamen atýklarýn deðerlendirildiði bir kurs. Atýk camlarý ve þiþeleri geri dönüþtürerek yeni objeler çýkartýyoruz. Kursiyerlerimiz, cam kesmeyi ve camý camla kaynaþtýrmayý öðreniyorlar. Hazýrladýklarý ürünlerden, gelir elde edip aile ekonomilerine de katkýda bulunuyorlar” ifadelerini kullandý.

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz ise istihdamý teþvik eden çalýþmalarýnýn yaný sýra mesleki eðitim kurslarýyla da üretim sürecindeki kadýnlarýn desteklenmesine önem verdiklerini vurgulayarak, "Cam Füzyon Kursumuza gelen hanýmefendilerin ürettiði birbirinden güzel ürünleri görünce mutlu oluyoruz. Burada kendi emekleriyle atýk camlarý deðerlendiriyor ve meslek ediniyorlar. Öðrenmenin yaþý yok. Meslek edinmek isteyen bütün kadýnlara kapýmýz açýk. Çalýþan, üreten, hem aile hem ülke ekonomisine katkýda bulunan tüm kadýnlarý yürekten kutluyorum" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.