sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

20. MERSÝN ULUSLARARASI MÜZÝK FESTÝVALÝ BU YIL DA ÜNLÜLERÝ BULUÞTURACAK

  •  15 Nisan 2022 Cuma 14:20

20. Mersin Uluslararasý Müzik Festivali, bu yýl da ünlüleri buluþturacak. ‘Müzik Birleþtirir’ temasýyla 21 Mayýs-11 Haziran tarihleri arasýnda dolu dolu bir programla sanatseverlere unutulmaz anlar yaþatacak olan Mersin Uluslararasý Müzik Festivalinde 3’ü ücretsiz 12 konser ve gösteri yer alacak. Festival, klasik müzikten caza, türkülerden popa kadar geniþ bir yelpazede sanatseverleri bir araya getirecek.

Mersin Uluslararasý Müzik Festivalinin (Merfest) programý, Kültür Merkezinde düzenlenen basýn toplantýsýyla açýklandý. Toplantýya, Merfest Yönetim Kurulu Baþkaný Selma Yaðcý, Festival Sanat Yönetmeni Erdoðan Þanal, Festival Yürütme Kurulu Üyeleri ve Mersinli sanatseverler katýldý.

Mersin Uluslararasý Müzik Festivali, ‘Müzik Birleþtirir' temasýyla 21 Mayýs-11 Haziran 2022 tarihleri arasýnda perdelerini 20'inci kez açacak. Festival, 12 etkinlikle 20 gün sürecek. Festivalde, Hollanda, Avusturya, Azerbaycan, Kazakistan, Ýspanya, Çin ve Türkiye'den farklý müzik türlerinden solist ve müzik topluluklarý, Mersin'de adeta müzik þöleni sunacak. Etkinlikler, Mersin Kültür Merkezi, Tarsus Baca Meydaný, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Tarsus St. Paul Müzesi, Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Yeniþehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi, Latin Katolik Kilisesi, Mersin Üniversitesi Nevit Kodallý Konser Salonunda gerçekleþtirilecek. Etkinliklerden 3'ü ücretsiz olarak Mersinlilerle buluþacak.

Festivalde, Sanat Ödülü, Kent Ödülü ve Nevit Kodallý Genç Yetenek Ödülü olmak üzere 3 farklý dalda ödüller daðýtýlacak, ayrýca bu yýla özel MUMF Yýl Özel Ödülü de verilecek. Festivalde ayrýca, Aralýk 2021'de yaþamýný yitiren Mersinli Ressam Lina Nasif anýsýna da bir konser düzenlenecek.

“Müzik, gerçekten birleþtirir”

Merfest Yönetim Kurulu Baþkaný Selma Yaðcý, toplantýda yaptýðý konuþmasýna, Atatürk'ün ‘Sanatsýz kalan bir milletin hayat damarlarýndan biri kopmuþ demektir' sözünü hatýrlatarak baþladý. Festivali 20 yýl önce kurduklarýný belirten Yaðcý, festivalin Mersin'in sanat konusundaki en büyük destekleyicilerinden biri olduðunu söyledi. Mersin Uluslararasý Müzik Festivalinin 2007'de Avrupa Festivaller Birliðine alýndýðýný vurgulayan Yaðcý, “Geçen seneki temamýz ‘Müzik Ýyileþtirir' idi, çünkü vatanýmýz, insanlarýmýz hastaydý; yangýnlar, depremler vardý. Bu seneki temamýz da ‘Müzik Birleþtirir'. Müzik, gerçekten birleþtirir” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlýðý, Mersin Valiliði ve belediyeler baþta olmak üzere tüm destek verenlere teþekkür eden Yaðcý, “Çok zor günler yaþýyoruz biliyorsunuz. Buna raðmen bu festivali yapýyorsak eðer bu bir fantezi olmamalý ve olmuyor zaten. Biraz yürekteki acýlarý dindiren, paylaþan, sevgi dolu bir etkinlik olacak” diye konuþtu.

Gala Konseri, Türkiye'nin opera yýldýzlarýndan

Festival programýný ise Sanat Yönetmeni Erdoðan Þanal açýkladý. Festivalin 21 Mayýs'ta Türkiye'nin opera yýldýzlarýnýn Gala Konseri ile baþlayacaðýný söyleyen Þanal, klasik müzik sevenler, opera, müzikal, operet sevenler için müthiþ bir gece olacaðýný belirten Þanal, Kültür Merkezinde gerçekleþecek konserin orkestra þefliðini Murat Cem Orhan'ýn yapacaðýný, mezzo soprano Asude Karayavuz, soprano Hale Soner Kekeç, tenor Erdem Erdoðan ve bariton Caner Akgün'ün, Festival Orkestrasý ile sahne alacaðýný ifade etti.

Þanal'ýn açýklamasýna göre, türküleri caz formatýnda seslendiren genç yetenek Elif Sanchez, 23 Mayýs'ta Mezitli Kültür Merkezinde sahne alacak. Sanchez, Grammy ödüllü Ýspanyol Besteci ve Gitarist Javier Limon'un yapýmýný üstlendiði “Mi Voz” (Sesim) adýný taþýyan ikinci albümünden þarkýlarý seslendirilecek. Avusturyalý klasik müzik topluluðu Viener Klavier Quartett ise 24 Mayýs'ta Tarsus St. Paul Müzesinde sanatseverlerle buluþacak.

Festivalde, Ceylan Ertem 25 Mayýs'ta Tarsus Baca Meydanýnda hayranlarýyla ücretsiz olarak buluþacak. Türk Caz Müziðinin gözde topluluklarýndan Kerem Görsev Trio da 26 Mayýs'ta Mersin Kültür Merkezinde konser verecek.

Etnik müziðin Kazakistanlý topluluðu Turan Ethno Folk Band da 28 Mayýs'ta Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosunda ücretsiz konser verecek. Pop müziðinin ünlü ismi Zeynep Casalini ise Þef Daniel Fedorean yönetiminde, Mersin Büyükþehir Belediyesi Kent Orkestrasý eþliðinde 29 Mayýs'ta Özgecan Aslan Meydanýnda hayranlarýyla ücretsiz olarak buluþacak.

Klasik müziðin Azerbaycanlý genç yýldýzý Jamal Aliyev, Þef Ýbrahim Yazýcý yönetiminde Kültür Merkezinde 31 Mayýs'ta sahneye çýkacak. Mersinli genç keman sanatçýsý Hasan Gökçe Yorgun ve Çinli piyanist Jiao Li, Batý'dan Doðu'ya Müzik Yolculuðu adýný verdikleri dünya bestecilerinden oluþan repertuvarlarýný piyano eþlikli bir keman resitaliyle 2 Haziran'da Nevit Kodallý Konser Salonunda seslendirecek.

Festivalin bir diðer yýldýzý, pop müziðinin ünlü ismi Melek Mosso olacak. Melek Mosso, 4 Haziran'da Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosunda Mersinlilerle buluþacak. Klasik müziðin Hollandalý ustalarýndan oluþan Utrecht String Quartet ise seçkin repertuvarlarýný geçen yýl yaþama veda eden Mersinli Ressam Lina Nasif anýsýna seslendirecek. Konser 7 Haziran'da Mersin Latin Katolik Kilisesinde yer alacak.

Þanal, festivalin 11 Haziran'daki final etkinliðini Ýstanbul Modern Dans Topluluðu ile yapacaklarýný, ancak son anda teknik bir aksaklýk yaþandýðýný belirterek, sorunu çözmeye çalýþtýklarýný, çözülemezse onun kadar deðerli baþka bir etkinlik hazýrlayacaklarýný söyledi. Þanal, etkinlik ücretlerinin ise 30, 70 ve 100 TL olarak belirlendiðini, herkesin katýlabilmesi için bilet fiyatlarýný son derece uygun yaptýklarýný sözlerine ekledi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.