sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAÞKAN SEÇER’E ’YILIN SANAT ÖNCÜSÜ’ ÖDÜLÜ

  •  15 Nisan 2022 Cuma 10:15

Bu yýl ilki düzenlenen Çukurova Bölgesi Tiyatro Ödülleri’nde Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer ‘yýlýn sanat öncüsü’ ödülüne layýk görülürken, Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu da 14 farklý dalda ödül aldý.

“Ustalara Vefa, Sanata Destek” adýný taþýyan Çukurova Bölgesi Tiyatro Ödülleri 2022'ye Mersin Büyükþehir Belediyesi damga vurdu. Baþkan Vahap Seçer'in ‘yýlýn sanat öncüsü' ödülüne layýk görüldüðü tiyatro ödüllerinde Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu da yeniden yapýlandýrýldýðý hali ile ‘yýlýn tiyatro olayý' ödülüne layýk görüldü. Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak'ýn ‘onur ödülü' aldýðý tiyatro ödüllerinde ‘Lina Nasif Özel Ödülü' Kültür ve Sosyal Ýþler Daire Baþkanlýðý Koordinatörü ve Opera Sanatçýsý Bengi Ýspir Özdülger'e verildi. ‘En Ýyi Kadýn Oyuncu Ödülü' dalýnda Aslolan Hayattýr ve Vahþet Tanrýsý'nda sergilediði performansý ile Ömür Sevgi Çil, Buzlar Çözülmeden ve Matruþka oyunundaki performansý ile de Gizem Koçer ödül aldý. Matruþka oyunundaki baþarýsý ile Güvenç Gümüþ, Aslolan Hayattýr ve Halktan Biri oyunlarýyla Ozan Erdönmez, Aslolan Hayattýr oyunuyla Anýl Tunç Karaersal, Buzlar Çözülmeden ve Ölümü Ardýnda Gezdirenler oyunlarýndaki baþarýsýyla da Ersen Ocak en iyi erkek oyuncu ödülüne layýk görüldü. Tiyatro ödüllerinde ‘jüri özel ödülü' ise Buzlar Çözülmeden oyunundaki performansý ile Tolga Manyer'in oldu.

Baþak Özdoðan'ýn Kozalar oyunundaki sahne tasarýmý ‘en iyi sahne tasarýmý ödülünü, Funda Çebi'nin Buzlar Çözülmeden oyunundaki kostüm tasarýmý en iyi kostüm tasarýmý ödülünü alýrken, en iyi ýþýk tasarýmý ödülüne de Buzlar Çözülmeden oyunu ile Salim Yücel layýk görüldü.

Buzlar Çözülmeden oyununun müzikleri Gürkan Çakýcý ve Serkan Çankaya'ya, Kozalar oyunu müzikleri de Ýbrahim Can Otkum'a ödülü getirdi. En iyi dramaturg ödülünü Taner Çelik aldý.

Turneleri ile Mersin'in dört bir yanýndaki çocuklarý tiyatro ile buluþturan Çocuk Tiyatrosu da birçok ödüle layýk görüldü.

Sevilen tiyatro oyunu Gökkuþaðýnýn Altýnda'da gösterdiði performansý ile Ceren Özmen en iyi kadýn oyuncu ödülünü, Mehmet Naci Ýdiþçi en iyi erkek oyuncu ödülünü, Alev Tol ise en iyi dekor-kostüm tasarýmý ödülünü aldý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.