sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

9 ÜLKEDEN KATILIMLA 1. ULUSLARARASI KARACAOÐLAN SANAT SEMPOZYUMU BAÞLADI

  •  11 Nisan 2022 Pazartesi 10:08

Mersin’in Mut ilçesinde 6 gün sürecek olan 1. Mersin’in Mut ilçesinde 6 gün sürecek olan 1. Uluslararasý Karacaoðlan Sanat Sempozyumu’nun açýlýþý bugün 9 ülkeden 20 ressamýn katýlýmýyla baþladý.

Mut Taþhan, Mut Kalesi ve çevresi, Karacaoðlan Çýnaraltý parkýndaki incelemelerle baþlayan “1. Uluslararasý Karacaoðlan Sanat Sempozyumu” etkinliðinin resmi açýlýþý Mut Belediye Sinema ve Konferans Salonundaki panelle gerçekleþti. Belediye koordinesinde yapýlan Uluslararasý Karacaoðlan Sanat Sempozyumu Paneline, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öðretim Üyesi Prof. Dr. Alaybey Karoðlu, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öðretim Görevlisi Yýldýz Öztýrak Allahverdi, Uluslararasý Sanat, Kültür, Eðitim ve Müzecilik Derneði (USKEM) Baþkaný Muhammet Ýnce, Mut Belediye Baþkaný Volkan Þeker, Ýlçe Kaymakamý Batuhan Bingöl ile aralarýnda toplamda 9 ülkeden ressam, sanatçý, basýn mensubu ve çok sayýda panelist katýldý. Programýn açýlýþ konuþmasýný gerçekleþtiren USKEM Derneði Baþkaný Muhammet Ýnce panelin devamlýlýðýna vurgu yaptý.

Panelistlerden Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öðretim Üyesi Prof. Dr. Alaybey Karoðlu ise, “Bugün hepimiz Mutluyuz. Hem Mut'ta olduðumuz için hem de mutluluðumuzu paylaþtýðýmýz sanatçýlarýmýzla buluþtuðumuz için çok mutluyuz. Anadolu coðrafyasýnýn kadim medeniyetlerinin yaþadýðý bir merkez burasý" dedi.

Programa ev sahipliði yapan Mut Belediye Baþkaný Volkan Þeker ise, “Öncelikle bugün çok güzel bir gün. Birinci Karacaoðlan Sanat Sempozyumunu baþlattýk bu sempozyum için yurt dýþýndan yurt içinden farklý illerden birçok misafirimiz sanatçýlarýmýz ilçemize geldiler. Þu anda 35'e yakýn misafirimiz var. Bunlarýn hepsi bir sanata gönül vermiþ sanat üzerinden kültürümüzü ve toplumumuzun devamýný saðlamaya niyetli üstatlar. Onlarla birlikte Çýnaraltý Parkýmýzda çalýþtayýmýz devam ediyor” diye konuþtu.

Ýlçenin sanatta merkez olacaðýný dile getiren Kaymakam Batuhan Bingöl ise, Mut'un M.Ö. 3. yüzyýla dayanan, kültürün, sanatýn, tarihin ve gastronominin merkezi olduðunu ifade etti.

Konuþmalarýn ardýndan ilçe protokolü katýlýmcýlar adýnda Prof. Dr. Karoðlu, Öðretim Görevlisi Yýldýz Öztýrak Allahverdi ve USKEM Derneði Baþkaný Ýnce'ye günün anýsýna plaket verdi.

Panelin ardýndan Karacaoðlan Çýnaraltý Parký'nda resim uygulama çalýþmalarýna geçildi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.