sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

’OKB OKB’ OYUNUNUN PRÖMÝYERÝ MERSÝN’DE YAPILDI.

  •  9 Nisan 2022 Cumartesi 12:30

Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Güzelyurt Belediyesi Þehir Tiyatrosu, hazýrladýklarý “OKB OKB” oyununun prömiyerini Mersin’de yaptý. Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin daveti üzerine þehre gelen KKTC Güzelyurt Belediyesi Þehir Tiyatrosu baþarýlý performanslarýyla tiyatroseverlerin beðenisini topladý.

Oyunda, OKB'nin (Obsesif-Kompulsif Bozukluk) grup terapisi üzerinden tedavi yöntemi 6 OKB hastasý üzerinden aktarýldý. Oyunda birbirlerinin takýntýlarýný gören hastalar, birbirleriyle kaynaþýp tanýþtý. Bir süre sonra ortamdaki hastalar birbirinden güç alarak yaþama baðlanmayý öðrendi. Grup tedavisi böylelikle baþarýya ulaþtý. Laurent Baffie'nin yazdýðý ve Jale Dinarlý'nýn yönettiði oyununun, sahne amirliðini Þerife Hilkat Manicioðlu, ses-ýþýk efektini de Seylan Bolçocuk Zeybek üstlendi.

Güzelyurt Belediyesi Þehir Tiyatrosu'nun Mersin'de keyifli bir akþam yaþattýðýný söyleyen Mersin Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Koordinatörü ve Opera Sanatçýsý Bengi Ýspir Özdülger, “Biz Ocak ayýnda Güzelyurt Belediyesine misafir olmuþtuk Þehir Tiyatromuzla. ‘Matruþka' oyunumuzu sergilemiþtik ve çok keyif almýþtýk oradaki seyirciden. Þimdi yine sizlerle burada olduðumuz ve bizim ev sahipliðimizde bu güzel seyirciyle bu prömiyeri yaþadýðýnýz için de ayrýca mutluluðumu ifade etmek istiyorum. Tebrik ediyorum. Baþkanýmýz Vahap Seçer'in de tebriklerini ve selamlarýný getirdim. Bol seyircili, bol alkýþlý nice temsiller diliyorum. Her zaman gelin. Þehir Tiyatrosu ile birlikte hep beraber bu güzel iliþkiyi kuralým isteriz” dedi.

Bir grup arkadaþýyla Mersin'de sahnelenen tiyatrolarýn müdavimi olduklarýný belirten Durmuþ Ali Keleþ, “Oyun güzeldi. Düþündürüyordu, eðlendiriyordu bizi. Roller de güzeldi. Vahap Bey'e de çok teþekkür ediyoruz. Kültürel faaliyetlere devam etmelerini istiyorum” þekline konuþtu.

Oyundan büyük keyif aldýðýný söyleyen Ali Uzun, “Mersin kültürel olarak çok ilerlemiþ. Kýbrýs'tan gelen oyunu sahnede görmek güzel bir duyguydu. Sýk sýk buraya dýþardan gelen ekipleri izlemek güzel, onur ve gurur verir. Belediyenin de bu çabalarý bizi gerçekten mutlu ediyor” diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.