sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

20. MERSÝN ULUSLARARASI MÜZÝK FESTÝVALÝNDE HAZIRLIKLAR SON AÞAMAYA GELDÝ

  •  8 Nisan 2022 Cuma 11:38

Mersin Uluslararasý Müzik Festivali, bu yýl 20’inci yaþýný kutlayacak. Bu yýl ‘Müzik Birleþtirir’ temasýyla 21 Mayýs-11 Haziran tarihleri arasýnda gerçekleþtirilecek festivalde geri sayým baþlarken, hazýrlýklarda da son aþamaya gelindiði bildirildi.

Festival komitesinden yapýlan açýklamaya göre, dönem baþkanlýðýný Selma Yaðcý, sanat yönetmenliðini Erdoðan Þanal, sanat danýþma kurulu üyeliklerini ise Prof. Rengim Gökmen, Prof. Dr. Cihat Aþkýn, Ýbrahim Yazýcý, Remzi Buharalý, Ersin Antep ve Serbülent Biçer'in yaptýðý, Sanat Etkinlikleri Derneði çatýsý altýnda düzenlenen 20. Mersin Uluslararasý Müzik Festivalinin hazýrlýklarýnda sona gelindi.

‘Müzik Birleþtirir' temasýyla 21 Mayýs-11 Haziran tarihleri arasýnda gerçekleþtirilecek festival, açýk hava konserleri, ücretsiz etkinliklerle birlikte, Mersin Kültür Merkezi, Tarsus Baca Meydaný, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Tarsus St. Paul Müzesi, Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Yeniþehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, MEÜ. Nevit Kodallý Konser Salonu, Mezitli Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleþtirilecek.

Festivale bu yýl da Kültür ve Turizm Bakanlýðý ile Mersin Valiliði baþta olmak üzere belediyeler, üniversiteler, odalar, sivil toplum kuruluþlarý ve iþ dünyasýnýn yer aldýðý birçok resmi ve sivil kurum destek veriyor.

Mersin'in kültürel ve doðal zenginliklerini öne çýkarmak amacýyla her yýl yapýlan Beste Yarýþmasý ile Nevit Kodallý Polifonik Korolar Þenliði, bu yýl da bir kez daha sonraki yýla ertelendi. Festivalde, Sanat Ödülü, Kent Ödülü ve Nevit Kodallý Genç Yetenek Ödülü ve MUMF 20. Yýl Özel Ödülü olmak üzere 4 farklý dalda ödüller de daðýtýlacak.

“Savaþ ve salgýnýn yol açtýðý sýkýntýlar sanatla aþýlacak”

Mersin Uluslararasý Müzik Festivali Yürütme Kurulu Baþkaný Selma Yaðcý, “Tüm insanlýk, savaþ ve salgýnlarýn yol açtýðý sýkýntýlar içinden geçmekte. Ýnanýyorum ki bunlar, geçmiþte olduðu gibi bugün de sanatýn bizlere aþýladýðý moral deðerlerle aþýlacaktýr. Ýþte bu yüzden ‘Müzik Birleþtirir' diyerek, 20. Mersin Uluslararasý Müzik Festivalini 21 Mayýs-11 Haziran tarihleri arasýnda halkýmýzla buluþturacaðýz. El ele, yürek yüreðe nice festivalde buluþmak dileðiyle saðlýcakla kalýn” dedi.

Öte yandan, festival programýnýn bu ay içerisinde yapýlacak bir basýn toplantýsýyla açýklanacaðý bildirildi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.