sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ’ÞÝÝR GÜNÜ’ ETKÝNLÝÐÝ

  •  5 Nisan 2022 Salý 11:36

Mersin Büyükþehir Belediyesi Ýnsan Kaynaklarý ve Eðitim Dairesi bünyesinde 2017 yýlýnda kurulan Þiir Kulübü, ’Dünya Þiir Günü Anma Etkinliði’ düzenledi.

Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, personelin etkinliðini, performansýný, verimliliðini artýrmak ve kurum kültürü ile bilincini oluþturmak amacýyla kurulan Þiir Kulübü, her yýl iki farklý etkinlik düzenliyor. Þiir Kulübü, 'Ümit Yaþar Oðuzcan'ý Anma Etkinliði'nin yaný sýra 'Dünya Þiir Günü'nde de etkinliklerini sürdürüyor. Bu sene Kongre ve Sergi Sarayý'nda düzenlenen etkinliðe Ýnsan Kaynaklarý ve Eðitim Dairesi Baþkaný Sinan Bayraktar, Yazý Ýþleri ve Kararlar Dairesi Baþkaný Nihal Koçoðlu, Ýçel Sanat Kulübü üyeleri ile çok sayýda sanatsever katýldý.

Etkinlik, þair ve yazar Baha Sadýk Akýner'in hazýrladýðý, metinleri TRT'den emekli spiker Hakan Erendor'un seslendirmesiyle baþladý. Büyükþehir Belediyesi Þiir Kulübü Baþkaný Þair ve Yorumcu Sonay Arýdýcý'nýn öncülüðünde düzenlenen etkinlikte, þairler Ruhsar Uçar, Ali Yedigöz, Mustafa Doðan, Erdal Dalgýç, Jana Med Ýnanç, Melike Sibel, Nuray Öngeç, Yahya Vurucu yer alýrken, yorumcular Nehide Tuna, Sultan Koç, Özlem Toç Uysal, Sait Mercan, Ali Diyaroðlu, Dilek Yörük, Ýbrahim Can ve Gülsüm Ýzol da usta þairlerden þiirler seslendirdi.

Büyükþehir Belediye Konservatuarý'ndan sanatçýlar Güney Özdemir, Erdal Koþar, Ufuk Bölek, Abidin Arslan, Salih Pamuktan ve Ýbrahim Daylan ise enstrümanlarýyla etkinlikte yer aldý. Etkinlikte Atila Ýlhan, Didem Madak, Sabahattin Ali, Cemal Safi, Orhan Veli Kanýk, Louis Aragon, Can Yücel, Nazým Hikmet ve Gülten Akýn gibi 18 usta ismin þiirleri yorumlandý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
FATÝH TERÝM, YUNANÝSTAN TAKIMI PANATHÝNAÝKOS’TAN AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.