sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN ÞEHÝR TÝYATROSU, MATRUÞKA OYUNUNU ANKARALILARLA BULUÞTURDU

  •  26 Mart 2022 Cumartesi 11:16

Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu, 14. Ethos Uluslararasý Tiyatro Festivali çerçevesinde “Matruþka” oyunu ile Ankaralý tiyatroseverlerle buluþtu

Türkiye'nin yaný sýra Ýsviçre, Polonya, Azerbaycan ve Ýran gibi ülkelerden de tiyatro topluluklarýnýn yer aldýðý festivalde, Matruþka oyunu büyük ilgi gördü.

Mersin Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Þehir Tiyatrosu, 14. Ethos Uluslararasý Tiyatro Festivali çerçevesinde “Matruþka” oyununu Ankara'da sahneledi. Çankaya Belediyesi Yýlmaz Güney Sahnesinde gerçekleþtirilen temsil ile Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu ayný zamanda ilk Ankara turnesini yaptý.

Ankaralý tiyatroseverlerin yoðun ilgi gösterdiði Matruþka, festivalde özel olarak düzenlenen Tuncer Cücenoðlu Seçkisinde yer aldý. Kadýnýn ve erkeðin birbirini tanýma, anlama ve bir arada yaþama mücadelesine getirilen farklý bir bakýþ açýsý ve anlatýmla sahnelenen oyun, Ankaralý tiyatroseverlerden tam not aldý.

Türkiye'nin dört bir tarafýndan tiyatro topluluklarýnýn yaný sýra Azerbaycan, Özbekistan, Ýran, Polonya ve Ýsviçre gibi ülkelerden de katýlýmýn gerçekleþtiði festivalde, 36 tiyatro topluluðu oyunlarýný seyirciyle buluþturma fýrsatý buluyor. Çankaya Belediyesinin ortaklýðýyla düzenlenen 14. Ethos Uluslararasý Tiyatro Festivali 31 Mart'a kadar devam edecek

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
FATÝH TERÝM, YUNANÝSTAN TAKIMI PANATHÝNAÝKOS’TAN AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.