sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE OSMANLI, BÝZANS VE ROMA DÖNEMÝNE AÝT 5 BÝN 547 ADET SÝKKE ELE GEÇÝRÝLDÝ

  •  11 Þubat 2022 Cuma 15:09

Mersin’de 2 adrese yapýlan eþ zamanlý operasyonda Osmanlý, Bizans ve Roma dönemine ait olduðu deðerlendirilen 5 bin 547 adet sikke ile 1 deri el yazmasý kitap ele geçirildi.

Mersin'de 2 adrese yapýlan eþ zamanlý operasyonda Osmanlý, Bizans ve Roma dönemine ait olduðu deðerlendirilen 5 bin 547 adet sikke ile 1 deri el yazmasý kitap ele geçirildi.

Ýl Jandarma Komutanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre, ekipler tarihi eser kaçakçýlýðý yapan 3 þahsý belirledi. Bunun üzerine belirlenen þüphelileri takibe alan ekipler, elinde bulunan tarihi eserleri satmak için müþteri arayýþýnda olan þahýslara eþ zamanlý operasyon gerçekleþtirdi. Akdeniz ve Tarsus ilçelerindeki adreslere düzenlenen operasyonda 3 kiþi gözaltýna alýnýrken, yapýlan aramalarda Osmanlý, Bizans ve Roma dönemine ait olduðu deðerlendirilen 5 bin 547 adet sikke ile 1 deri el yazmasý kitap ele geçirildi.

Ele geçirilen tarihi eserler incelenmek üzere Müze Müdürlüðüne teslim edilirken, gözaltýna alýnan þahýslar iþlemleri için jandarma komutanlýðýna götürüldü.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
FATÝH TERÝM, YUNANÝSTAN TAKIMI PANATHÝNAÝKOS’TAN AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.