sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DOÐU AKDENÝZ’DE LODOS, DALGALAR KIYI ÞERÝDÝNÝ KAPLADI TEKNELER AÇILAMADI

  •  10 Þubat 2022 Perþembe 10:23

Doðu Akdeniz’de lodos bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olurken dalgalar peþ peþe kýyýya vurmaya baþladý, balýkçýlar bugün açýlamadý.

Doðu Akdeniz'de lodos bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olurken dalgalar peþ peþe kýyýya vurmaya baþladý, balýkçýlar bugün açýlamadý.

Meteorolojinin bir çok il için yaptýðý yaðýþ uyarýsý Mersin'de zaman zaman saðanak yaðmur þeklinde etkili olmaya baþlarken, Doðu Akdeniz'de fýrtýnamsý rüzgar çýktý. Akdeniz'de lodosun sabah saatlerinde etkisini göstermesiyle balýkçý tekneleri bugün açýlamadý, dalgalar ise kýyý þeridini baþtan sona kapladý. Geçtiðimiz yýllara oranla son 2 ayda Akdeniz'de çok fazla fýrtýna yaþandýðý belirtilirken, Cuma gününden itibaren balýkçýlarýn denize açýlmasýnýn beklendiði kaydedildi. Erdemli ilçesinde kýyý þeridindeki dalgalar ise dron ile görüntülendi.

Erdemli Balýkçý Barýnaðýnda teknesi bulunan kaptanlardan Mustafa Gamalmaz, "Bu sene geçen seneye göre çok fazla fýrtýna oldu. Yani bu sene gerçekten kýþ yapmýþ olduk. Uzun bir dönem Akdeniz'de kýþ olmadý. Bu sene fazlasýyla yaklaþýk Aralýk baþýndan beri durmaksýzýn haftanýn 5 günü fýrtýna 2 günü de müsaade edip çalýþabilirsek bizim için bu mutluluk sayýlýyor. Yaklaþýk 2 aydan beri doðru dürüst deniz düzelmiyor. Cumaya kadar lodos var, lodos Akdeniz için çok iyidir. Yani su altý sirkülasyonu çok kuvvetlidir. Yani bizim içinde iyidir. Cumaya kadar teknemiz çýkmayacak, Cuma'dan sonra tekrardan denizlerdeyiz kýsmet olursa” dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE GENÇLÝK BAYRAMI HAFTA BOYUNCA DOLU DOLU KUTLANDI
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.