sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

76 YAÞINDA RESÝM SERGÝSÝ AÇTI

  •  9 Þubat 2022 Çarþamba 17:22

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin Palm City AVM’de gerçekleþtirdiði üretici kadýn buluþmalarýna Engelliler ve Saðlýk Hizmetleri Dairesi’nin yaþlý destek biriminden düzenli destek alan 76 yaþýndaki Müzeyyen Çetinkaya da katýlarak, yaptýðý resimleri sergiledi.

Büyükþehir Belediyesinin yaþlý destek birimi, Mersin'de yüzlerce yaþ almýþ vatandaþa ‘manevi evlat' oldu. Yalnýz yaþayan yaþ almýþ vatandaþlarý sürekli arayýp ihtiyaçlarýna yetiþen birim, 76 yaþýndaki Müzeyyen Çetinkaya'yý resimlerini sergilemesi için üretici kadýn buluþmalarýna davet etti. Resimlerini sergilemekten büyük mutluluk duyduðunu vurgulayan Çetinkaya, “Belediyeden çok büyük destek alýyorum. Beni her zaman arýyorlar ve etkinliklerine davet ediyorlar. Ben de çok mutlu oluyorum. Farklý insanlarla tanýþýyorum. Yalnýz yaþýyorum. Kendi baþýma bir sergi açmam maddi yönden ziyade manevi yönden oldukça zor. Dolayýsýyla bu konuda büyükþehrin büyük katkýsý oldu” dedi.

“Kutuplara dahi gitsem kendime bir yön bulabiliyorum”

Mesleðinin kimya mühendisliði olduðunu belirten Çetinkaya, üniversiteyi Ýstanbul'da okuduktan sonra bir ilaç firmasýnda mesul müdürlük yaptýðýný söyledi. Daha sonra Almanya'da 10 yýl kozmetik uzmanlýðý yaptýðýný belirten Çetinkaya, bir salon açýp Türk kýzlarýna kozmetik üzerine dersler verdiðini kaydetti. Daha sonra Antalya'ya yerleþip kozmetik salonu açtýðýný ve son 10 yýldýr da Mersin'de yaþadýðýný kaydeden Çetinkaya, “Mersin'i çok sevdim. Kutuplara dahi gitsem kendime bir yön bulabiliyorum” diye konuþtu.

“76 yaþýndayým ama baþ aðrýsý nasýl bir þey bilmiyorum”

Emekli olduktan sonra resme ilgi duyduðunu vurgulayan Çetinkaya, 6-7 yýldýr resim yaptýðýný dile getirdi. Birkaç ay kurs gittiðini dile getiren Çetinkaya, "Sonra balkonumu bir atölyeye dönüþtürdüm. Denize nazýr bir manzaram var. Odaklandýðým zaman koyduðum kahveyi bile unutuyorum. Her gün kahvaltý yapmadan evden çýkmýyorum. En az 1 saat kitap okuyorum ve 6 bin adým yürüyorum. Saðlýðýma dikkat ediyorum. Çok þükür bu yaþýmdayým ama baþ aðrýsý nasýl bir þey bilmiyorum. Kullandýðým hiçbir ilaç yok. Her þeyden zevk alýyorum, her þeyi seviyorum. Bazý þeyler eðlenirken, gezerken, yürürken, düþünürken oluþturuluyor. Ben bunu keþfettim. Kendi kendinizi dinlediðiniz zaman çok þey yapýyorsunuz. Etrafýnýz size istediði kadar taþ atsýn, o taþlarla siz anýtlar yapabilirsiniz” ifadelerini kullandý.

Büyükþehir Belediyesi Engelliler ve Saðlýk Hizmetleri Dairesi yaþlý destek birimi'nde görevli Gerontolog Cihan Tanrýverdi, sunduklarý hizmetten bahsederek, “400'ün üzerinde üyemiz var. Üyelerimizin hepsini arkadaþlarýmýzla birlikte her gün arýyoruz, yalnýzlýklarýný paylaþmak istiyoruz. Burada esas amacýmýz onlara birer ‘manevi evlat' olmak. Üyelerimiz arasýnda Müzeyyen Haným da var. Müzeyyen Haným'ýn çok güzel resimleri olduðunu biliyorduk. Ev ziyaretlerimizde tablolarýný gördük. Müzeyyen Haným'ýn resimlerini de sergilemek istedik. Kendisi de çok mutlu oldu, bizler de çok mutlu olduk” ifadelerini kullandý.

Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi'nde görevli etkinlik sorumlusu Burcu Sert, gerçekleþtirdikleri buluþmada Müzeyyen Çetinkaya'nýn da yer almasýndan memnun olduklarýný belirterek, “Müzeyyen Haným'ýn tablolarý çok ilgi gördü. Hatta ziyaretçilerimiz tarafýndan birkaç tanesi de satýn alýndý. Biz de çok mutlu olduk. Müzeyyen Haným'ýn resim sergisi etkinliðimize renk kattý” dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE GENÇLÝK BAYRAMI HAFTA BOYUNCA DOLU DOLU KUTLANDI
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.