sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SÝLÝFKE’NÝN EFES’Ý KIÞIN BÝR BAÞKA GÜZEL

  •  7 Þubat 2022 Pazartesi 14:02

Mersin’in Silifke ilçesinin Efes’i, Doðu Akdeniz’in en büyük açýk hava müzesi, bölgenin önemli turizm merkezlerinden Uzuncaburç Antik Kenti,

Mersin'in Silifke ilçesinin Efes'i, Doðu Akdeniz'in en büyük açýk hava müzesi, bölgenin önemli turizm merkezlerinden Uzuncaburç Antik Kenti, "beyaz örtü"yle kaplanan binlerce yýllýk sütunlarý, tapýnaklarý, kiliseleri ve anýt mezarlarýyla kýþ mevsiminde de ziyaretçilerini bekliyor.

Sahip olduðu tarihi dokusuyla diðer bölgelere göre daha ýlýman geçen kýþ aylarýnda bile turistleri aðýrlayan Uzuncaburç Mahallesi içerisindeki antik kent görenleri kendine hayran býrakýyor. Bölgenin en önemli tapýnaðý niteliði taþýyan ve kurulduðu dönemlerde Silifke ile Erdemli ilçeleri arasýndaki çok sayýda yerleþim yerinin merkezi olarak bilinen Uzuncaburç, kendine has özellikleriyle dikkati çekiyor.

Uzuncaburç'u ziyaret eden yerli, yabancý konuklar, Sütunlu Ana Cadde, Tören Kapýsý, Çeþme Binasý, Zeus Tapýnaðý, Üzüm Hevenkli Sanduka, Þans Tapýnaðý, Kuzey Kent Kapýsý, Yüksek Burç -Uzun Burç, Tiyatro, Helenistik Anýt Mezar, Antik Ana Mezarlýk ve Kiliseleri görme imkaný buluyor.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
FATÝH TERÝM, YUNANÝSTAN TAKIMI PANATHÝNAÝKOS’TAN AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.